Roman Kreuziger posilní tím Dimension Data

Prestupy

zdroj: twitter.com/Cyclingtimenews

Český cyklista Roman Kreuziger po konci sezóny opustí tím Mitchelton-Scott a počas ďalších dvoch rokov bude jazdiť za Team Dimension Data. 32-ročný rodák z Moravskej Třebovej by mal posilniť klasikársku a vrchársku časť tímu. V prebiehajúcej sezóne sa mu darilo hlavne na ardénskych jednodňovkách. Na Amstel Gold Race prehral s ďalšou novou posilou tímu Dimension Data, Michaelom Valgrenom (AST). Na Valónskom šípe skončil štvrtý a na monumetne Liége – Bastogne -Liége obsadil ôsmu priečku. Na Giro d’Italia bol dôležitým pomocníkom Simona Yatesa (:mts:) v kopcoch.

„Prestup do Dimension Data mi dáva novú motivíciu, bude to čerstvý štart. Všade, kde som predtým jazdil to bolo pre mňa úspešné a táto výzva nebude vôbec odlišná,“ vyhlásil Kreuziger.

Český cyklista začal svoju profesionálnu kariéru v roku 2006 v talianskom tíme Luqigas. Neskôr sa tam stretol aj s Petrom Saganom (BOH). V rokoch 2011 a 2012 jazdil za Astana Pro Team. Vtedy však riešil problémy s biologickým pasom a nemohol jazdiť. Všetky podozrenia ale boli vyvrátené. V sezóne 2013 sa upísal Saxo – Tinkoff. Tam pôsobil až do roku 2017. Vtedy jeho kariéra pokračovala v súčasnom tíme ORICA-Scott.

Medzi jeho najväčšie úspechy patria celkové víťazstvá na Okolo Romandie 2009  a Okolo Švajčiarska 2008. Z klasík sa mu podarilo vyhrať Amstel Gold Race v roku 2012 alebo Clasica Ciclista San Sebastian v sezóne 2009.

„Verím, že sa dostávam na vrchol mojej kariéry a s tímom Dimension Data chcem dosiahnuť veľké veci, takže neviem sa dočkať, kedy začnem pracovať s novými kolegami.
Mám rád nadáciu Qhubeka a to, za čím stojí. Symbolicky by som ihneď daroval jeden bicykel. Uvedomujem si, že je to iba malé gesto, ale teším sa na pomoc tímu a ich spoločnému cieľu: zvyšovať príspevky pre distribúciu bicyklov nadáciou Qhubeka,“
uzavrel Kreuziger.

Juhoafrický celok dokázal už získať Michaela Valgrena a Danila Wyssa. Ich najväčšia hviezda, Mark Cavendish, nemá na budúci rok platnú zmluvu a ešte sa nevie, kam povedú jeho ďalšie kroky.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár