Ruta del Sol 2022 – 1. etapa: Na úvod výhra z úniku

zdroj: twitter.com/VCANDALUCIA

Prvá etapa cyklistických pretekov Ruta del Sol skončila víťazstvom z úniku. 8-členná skupina dnes odskočila na 14 minút a to vo finále stačilo. V samotnom závere bol najsilnejší Rune Herregodts (Sport Vlaanderen – Baloise), keď porazil v dojazde Stephena Bassetta (Human Powered Health).

Profil 1 .etapy

Pred štartom

Priebeh

Do úniku dňa sa dostala osmička jazdcov, v skupine boli Álvaro Cuardos (Caja Rural – Seguros RGA), Xabier Isasa (Euskaltel – Euskadi), Lindsay de Vylder (Sport Vlaanderen – Baloise), Rune Herregodts (Sport Vlaanderen – Baloise), Vojtěch Řepa (Equipo Kern Pharma), Ander Okamika (Burgos-BH), Mark Christian (EOLO-Kometa) a Stephen Bassett (Human Powered Health). Skupina si po prejazde Puerto del Boyar vypracovala náskok približne 14 minút. Po tretine etapy sa rozdiel navýšil o ďalších 30 sekúnd, no do konca stále ostávalo veľa času. Náskok klesol na polovicu v dobe, keď ostávalo stále 100 kilometrov do cieľa.


O tridsať kilometrov neskôr bola situácia podobná, náskok úniku bol stále na úrovni 7 minút. 20 kilometrov pred cieľom bol pelotón 5 minút ďaleko a jazdci v úniku mali na dosah skvelú šancu. Na poslednom stúpaní Alto La Parilla odpadol český cyklista Řepa, podobný osud postihol i Cuardosa. V hlavnej skupine nediktoval nikto výrazné tempo a pre únik to vyzeralo veľmi dobre. Tam mala prevahu dvojica jazdcov Sport Vlaanderen – Baloise.

Na vrchole stúpania mala šestica náskok necelých troch minút, čakalo ich už iba 12 kilometrov. V zjazde však hlavný balík toho veľa nestiahol a dvojica z Sport Vlaanderen – Baloise mohla taktizovať. Do posledného kilometra šla šestica stále pohromade. Do klasikárskeho záveru najlepšie nastúpil Rune Herregodts (Sport Vlaanderen – Baloise) a poradil so súpermi. Zaknihoval tak životné prvenstov.

Výsledky 1. etapy Ruta del Sol

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár