Sagan dúfa, že sa mu na Vuelte podarí vyhrať nejaké etapy

Vuelta a España 2018

zdroj: twitter.com/CyclingBoomer

Tohtoročná edícia pretekov Vuelta a España má na svoje pomery má dosť rovinatých etáp. Pri pohľade na profil by sme vedeli napočítať šesť etáp, ktoré by mohli skončiť hromadným dojazdom. Väčšina z nich sa nachádza v prvej polovici, potom to bude čistá vrchárska bitka. Hromadný dojazd by mal nastať v tretej, šiestej, desiatej, dvanástej, osemnástej a poslednej dvadsiatejprvej etape.

Rozhodnutie organizátorov nasadiť aj rovinaté etapy vyhovuje Petrovi Saganovi (BOH), ktorý sa na Vueltu vráti prvýkrát od incidentu s motorkouv roku 2015. 28-ročný Slovák sa však stále zotavuje z pádu v 17. etape Tour de France. Slovákovi by taktiež mohli sadnúť ciele po krátkych stúpaniach v siedmej alebo ôsmej etape. Uvidíme, či sa k nim vôbec dostane, keďže sa špekuluje, že  Slovák Vueltu predčasne ukončí kvôli náročným horským etapám, kde proti čistokrvným vrchárom nebude mať šancu.

„Dúfam, že sa mi podarí vyhrať nejaké etapy. Stále však nie som vo svojej najlepšej forme,“ povedal Sagan.

Na španielskej Grand Tour vyhral Sagan štyri etapy, tri pri premiére v roku 2011 a jednu v roku 2015. Okrem víťazstiev by sa však úradujúci svetový majster pripravil na obhajobu dúhového dresu v Innsbrucku. Rakúský profil svetového šampionátu mu však veľmi nevyhovuje a víťazstvo Sagana je veľmi nepravdepodobné. Prednedávnom sa však tímový manažér Bora – hansgroge Patxi Vila vyjadril, že Sagan sa šampionátu zúčastní z úcty k dúhovému dresu, ktorý nosil posledné tri sezóny. Na Tour de France bolo vidieť, že Sagan skúšal jazdiť na kopcoch vo vyššom tempe. Potom ho však zastavil nepríjemný pád.

„ Stále nie som fit na sto percent. Dúfam, že budem silnejší,“ vyjadril sa o svojom páde.

Posledná Grand Tour sezóny, Vuelta, sa stáva ťažšou a ťažšou. Výsledkom je znížená účasť šprintérov. Sagan minulé roky dal prednosť kanadským klasikám v Quebecu a Montreale. Tento rok je späť a v Španielsku ho čaká konkurencia v hromadných dojazdoch.

Elia Viviani (:qst:) si prináša najlepšiu formu a 14 víťazstiev z pretekov s hromadným štartom v tejto sezóne. Taliansky majster bude najvážnejším konkurentom Sagana. Ďalej to budú Danny Van Poppel (:lot:), Giacomo Nizzolo (:tfr:) alebo Nacer Bouhanni (Cofidis). Šancu bude ma aj európsky majster Matteo Trentin (:mts:), ktorý tu vlani vyhral štyri etapy.

Zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár