Sagan i Démare chvália tímových kolegov

Giro d'Italia 2020
Arnaud Demare

zdroj: twitter.com/giroditalia

Giro má za sebou siedmu etapu. Dnes si to rozdali znova Peter Sagan (BOH) a Arnaud Démare (FDJ). Ako je už zvykom, Francúz sa teší veľmi dobrej podpore tímových kolegov a to sa aj dnes ukázalo ako kľúčové. Do cieľovej rovinky dostali vedúceho muža bodovacej súťaže na prvom mieste a ten nezaváhal. Náš reprezentant sa márne snažilo, dnes na Francúza nemal. Ten navýšil náskok v súboji o cyklámenový dres už na 55 bodov.


Arnaud Démare:

„Moj tím bol dnes rozhodujúci, urobili pre mňa strašne veľa. Etapa bola náročná, fúkal vietor, veľa sa padalo. Našťastie sa veci ukľudnili, no šprint to bol rýchly a chaotický. Vietor fúkal asi do 4 kilometrov pred cieľom. Následne to bol technický záver, no ustál som to. Našiel som si pozíciu a vyštartoval. Cítil som za sebou Petra Sagana, no nevadilo mi to. Dopadlo všetko na výbornú.

Peter Sagan:

„Dnes to bola opäť veľmi rýchla etapa, pelotón bol nervózny, čo sa odzrkadlilo aj na množstve pádov. Chalani odviedli výbornú prácu a pred týmto chaotickým špurtom sme mali dobrú pozíciu. Znovu som bol blízko víťazstva, ale ani dnes nestála šťastena pri mne.“

 

Zdroj: cyclingnews.com, cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár