Sagan pokukuje po šiestom zelenom drese

zdroj: twitter.com/petosagan

V sobotu sa vo Westlake Village konala akcia s názvom Peter Sagan VIP Charity Ride. Peter pózoval pre fanúšikov a pre deti. Tie si užili i darček od spoločnosti Sepcialized, ktorá sponzoruje náš talizman. Výrobca bicyklov pripravil 50 detských špeciálov. Náš cyklista si našiel čas i pre novinárov a poskytol im rozhovor, ktorý vám prinášame.


Prečo si šiel do Bory (menší tím)?

Prestup sa riešil dlho. Bolo veľa záujemcov, no do Bory som si mohol priniesť svoju skupinu. Veľké tímy majú prepracované stratégie a každý zásah je dôležitý. Pre mňa bolo najdôležitejšie ostať s ľudmi, ktorých poznám. Do inej stajne by som si nemohol priniesť športového riaditeľa, trenérov, mechanikov, masérov a jazdcov. Som v profesionálnom svete už 7 rokov a viem čo je pre mňa dobré a čo nie.

Aké sú tvoje cieľe pre rok 2017?

Chcel by som vyhrať klasiky ako Paríž – Roubaix a Miláno – San Remo. Určite chcem vyhrať zelený dres na Tour de France a vyrovnať Erika Zabela(6 víťazstiev). Cyklistika je ale o drobnostiach. Pretekáte 6 hodín a stačí jedna chyba a máte po preteku.

Obľúbené víťazstvo?

Určite majstrovstvá sveta a monument Okolo Flámska.

Budeš i v nasledujúcej sezóne pretekať na horskom?

To sa ešte uvidí. Dohoda s Borou bola aj ohľadne toho. Záleží aký bude program a ako na tom budeme.

Čo si ceníš viac. Majster sveta alebo jednotka rebríčka UCI?

Majstrovstvá sú o jednom preteku, no v rebríčku musím byť konzistentný a zbierať body počas celej sezóny. Musím bojovať proti vrchárom a ďalším, takže určite rebríček UCI.

Niektorí jazdci sú šprintéri, vrchári, klasikári. Kam by si sa zaradil?

Neviem.

Ako sa vyrovnávaš s tlakom a so slávou?

Je to súčasť práce. Ak nevyhrávam, tak nie je ani sláva a nikto o mňa ani nezakopne. Ak môžem niekoho urobiť šťastným či už selfiem alebo wheeliem, tak som rád. Svet nie je úplne ideálny.

Takže wheelieho robíš pre ľudí?

Samozrejme, pre koho iného? Ak niekomu vyčarím úsmev, tak je to fajn.

Čo robíš pre to, aby jazdenie bola stále zábava?

Byť s rodinou je pre mňa základ. Potom som uvoľnený a mám chuť pretekať.

Je nejaký doplnok bez ktorého si nevieš jazdenie predstaviť?

Počas mojej kariéry som vyskúšal veľa vecí a viem čo na moje telo funguje. Nové produkty sú na trhu každú chvíľu. Každý vám povie, že jeho produkt je pre vaše telo to najlepšie. V Cannondale nás sponzorovala firma Osmo, robila produkty pre lepšiu hydratáciu. Takisto nám tvrdili, že je to najlepší produkt na svete. Začal som to používať, urobili sme testy, moje telo reagovalo výborne. Nemal som žiadne žalúdočné problémy a dodnes mi Osmo posiela balíčky i keď sa nijako nepodieľa na sponzoringu stajne.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár