Sagan potvrdil Giro, Tour de France a Olympiádu

zdroj: twitter.com/borahansgrohe

Nemecký tím Bora – hansgrohe predstavil svoje plány na rok 2020. Uvideli sme nový dres, aj to, čo čaká Petra Sagana v nasledujúcej sezóne.

Najprv bolo potvrdené, že spoločnosť hansgrohe bude aj naďalej sponzorom úspešného celku. Novým partnerom sa stal rakúsky región Ötztal. S tímom sa rozlúčilo šesť pretekárov, ako posledný tím opustil aj Sam Bennett a pridal sa ku Deceuninck – Quick Step.

Odchod írskeho šprintéra tímu pravdepodobne neuškodí, keďže aj ostatní členovia sa podujali na celkovo 47 víťazstvách v predošlej sezóne. Svoje plány na tu nadchádzajúcu odhalil Peter Sagan. Ten okrem tradičných kockových jarných klasík zavíta premiérovo aj na Giro d’Italia. Po ňom bude mať krátky čas na regeneráciu, aby sa zúčastnil na Tour de France. Pomerne krátky, no veľmi intenzívny program zavŕši na Olympiáde v Tokiu.

Slovák sezónu odštartuje na argentínskom podujatí Vuelta a San Juan 26. januára, potom sa zúčastni na tréningovom kempe. Ďalší bude mať po Paríž – Roubaix, kde sa bude pripravovať na Giro, ktoré začína tento rok v Maďarsku. Ak by taliansku Grand Tour dokončil, do štartu Tour by mu ostávali len štyri týždne. Navyše, cestné preteky na olympijských hrách sa konajú iba šesť dní po finále v Paríži.

Peter Sagan:

„Sezóna pre mňa končí po Tour a olympijských hrách. Bude to iba šesť mesiacov, ale veľmi náročných šesť mesiacov. Olympiáda je ťažká, ale nikdy neviete, čo sa stane, takže oplatí sa to skúsiť.“

Podobne ako v Riu 2016, aj terajší profil v Japonsku je horský, čo Saganovi vôbec nesedí. Nepredvídateľné podmienky v Brazílii ale priniesli nekontrolovateľný závod, v ktorom zlato vtedy získal typologicky podobný Greg Van Avermaet, ktorý prežil dlhé stúpania a zvíťazil nad vrchármi Fuglsangom a Majkom.

Na Gire sa objaví aj obhajca cyklámenového dresu pre víťaza bodovacej súťaže Pascal Ackermann (BOH). Nemec sa v tejto sezóne zaradil medzi šprintérsku špičku a je pravdepodobné, že so Saganom si rozdelia etapy. Dvojnásobný etapový víťaz pravdepodobne bude súťažiť v čisto rovinatých etapách, pričom Sagan zabojuje v početných kopcovitých a zvlnených dňoch na Gire. Nemec sa potom pozrie na poslednú Grand Tour sezóny, Vueltu.

Ďalším ťahúňom tímu by mal byť štvrtý muž Tour de France Emanuel Buchmann (BOH). Ten prehlásil, že aj tento rok bude pre neho prioritou francúzsky trojtýždňový podnik. Ten tento rok ponúkne sústavné vrchárske dni bez väčšieho počtu rovinatých etáp.

Minulý rok nevyšli ardenské klasiky Saganovi, tento rok ich kvôli záťaži vynechá. Tím sa ale bude môcť spoľahnúť na Maxa Schachmanna (BOH), ktorý stál na pódiu Liège – Bastogne – Liège. Tam ho doplnil Davide Formolo, ktorý ale zamieril do UAE-Team Emirates. Okrem talianskeho majstra tím opustili aj Shane Archbold, Peter Kennaugh, Christoph Pfingsten a oficiálne sa ukončilo aj pôsobenia Leopolda Königa.

Tímové dresy sa držia ustáleného dizajnu. Ten sa zaviedol v roku 2018 a nemení sa ani teraz.

Tímová prezentácia:

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár