Sagan sa predstavil na podujatí Truckee Dirt Edition v Kalifornii

Gravel Sagan

zdroj: twitter.com/petosagan

Peter Sagan (BOH) má rád Kaliforniu. To ukázal aj tento víkend, kde sa postavil na štart závodu Truckee Dirt Edition. Nejednalo sa o klasické preteky. Trať tvorili hlavne nespevnené štrkové a lesné cesty v okolí mesta Truckee a jazera Tahoe. Jazdilo sa na bicykloch určených pre cyklokros alebo štrkové cesty.

Slovák skončil vo vekovej katgórii do 29 rokov na piatom mieste. Na najdlhšej trati (109 km) dosiahol čas 4:31:59. Vyhral Američan Jordan Fields s časom 3:58:27.


Na pretekoch sa účastnili profesionáli a amatéri zo všetkých cyklistických disciplín. Zo známych mien sa na štart postavil druhý muž Vuelty z roku 2008, Levi Leipheimer. V ženskej kategórii súťažila česká cyklokrosárka Kateřina Nash.

„Mám rád Kaliforniu a môj čas strávený na týchto miestach je jeden z najkrajších v celej sezóne. Preto sa sem snažím vracať čo najčastejšie. Kalifornia ponúka nielen úžasné cesty a prírodné scenérie, ale aj milých a priateľských ľudí. Cítim sa tam ako doma. Aj preto som sa rozhodol, že tam zorganizujeme túto veľkú cyklistickú slávnosť,“ povedal Peter Sagan pred štartom podujatia.

Pre Sagana išlo hlavne o prípravu na blížiace sa preteky World Tour, Okolo Kalifornie. Na kalifornských cestách je Slovák mimoriadne úspšný, veď na konte má už 16 etapových prvenstiev. Preteky Truckee Dirt Edition boli taktež prvou časťou zo seriálu Sagan Fondo, kde si môžu aj amatéri zajazdiť s cyklistami stajne BORA – hansgrohe. Druhá časť sa pôjde na začiatku novembra, tentokrát na ceste.

zdroj: saganfondo

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár