Sagan začne novú sezónu v Austrálii

zdroj: twitter.com/petosagan

Trojnásobný majster sveta Peter Sagan (BOH) začne novú sezónu už ako tradične na World Tour podujatí Santos Tour Down Under. Správu o jeho štarte na pretekoch priniesli miestne noviny Adelaide Advertiser. Ešte len nedávno prepísal Tourminátor historické tabuľky, keď získal tretí titul majstra sveta v rade, keď v tesnom dojazde zdolal Alexandra Kristoffa (:kat:) z Nórska.

Náš cyklista pre spomínané noviny povedal:

„Som nadšený, že sa znova predstavím v dúhovom drese v Austrálii. Je to perfekntý štart každej sezóny. Trasa je náročná, je tu horúce počasie, skvelí fanúšikovia, ktorí povzbuzujú za každých podmienok. Je veľmi dôležité začať sezónu dobre. Uvedomujeme si to aj u nás v Bora – Hansgrohe.“

Sagan sa predstavil na tomto podujatí celkom dvakrát. Pri jeho debute vo World Tour v roku 2010 získal dve výsledky v elitnej päťke. Túto sezónu si pripísal tri druhé miesta. Na pretekoch by sa mali objaviť aj mená ako Richie Porte (:bmc:), Simon Gerrans (:ors:) či Rohan Dennis (:bmc:). Všetko odštartuje 16. januára 2018 v prístave Adelaide.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár