Sagan zvíťazil na exhibícii v Belgicku

zdroj: twitter.com/petosagan

Šesťnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France Peter Sagan (BOH) triumfoval na pondelkovom kritériu v meste Aalst v Belgicku.

V špurte porazil belgického majstra Yvesa Lampaerta (:qst:) a tretí bol holandský šampión Mathieu van der Poel (Corendon Circus). Sagan pretekal v drese pre víťaza bodovacej súťaže.

28-ročný Slovák sa najprv previezol ulicami mesta na aute spoločne s Danielom Ossom (BOH) a pozdravil množstvo divákov. Sagan si na pódiu vychutnal pivo a oslavoval spoločne s 55-tisícmi fanúšikmi, ktorí sa na tieto neoficiálne preteky prišli pozrieť.

zdroj: twitter.com/petosagan

„Prišiel som sem po tretí raz a zasa sa mi podarilo zvíťaziť. Mám to tu veľmi rád. Atmosféra býva fantastická a ani tento rok som sa nesklamal. Chcel som vám ukázať zelený dres. Po páde to pre mňa na Tour de France nevyzeralo dobre, ale dal som sa dokopy a prišiel som sem. Po pretekoch v Belgicku sa už teším domov na krátke voľno a potom sa budem pripravovať na majstrovstvá Európy,“ povedal Sagan pre spravodajský portál Sporza.

Sagan by sa mal predstaviť aj na kritériu v Roeselare v Západnom Flámsku. Podujatie sa má uskutočniť dnes večer. Zo známych mien tam bude tohtoročný víťaz pretekov Okolo Flámska, Niki Terpstra (:qst:).

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár