Saganománia v Tepliciach

zdroj: facebook.com/PeterSagan

Už zajtra sa konajú ďalšie preteky českého Strabag Cupu v cross country. Na horský bicykel presedlal na pár týždňov i majster sveta Peter Sagan. Na druhý podnik spomínaného poháru je prihlásená česká špička, jazdci z Nemecka, Belgicka, Holandska, Mexika, Poľska, Rakúska a Švajčiarska.

Rodák zo Žiliny si horský bicykel vyskúšal už minulý týždeň v Rakúsku na podujatí MTB Graz. Pretek ale po páde nedokončil. Petrovi sa nič vážne nestalo a je pripravný i na Teplice. Na štarte bude chýbať obhajca prvenstva Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing). Pretek nepôjde ani úradujúci majster Česka Ondřej Cink (Multivan Merida), rovnako ako Jan Vastl (Bianchi Countervail). Obaja jazdci sa rozhodli po náročnom cestovaní z Austrálie sústrediť na mastrovstvá Európy vo Švédsku, ktoré sa konajú budúci týždeň. Hlavným favoritom tak bude Jan Škarnitzl (Sram Mitas Trek).

Peter Sagan na svojom facebookovom profile napísal:

„Mnoho ľudí je zvedavých, že čo môžu v horskej cyklistike odomňa očakávať, ale najviac zvedavý som ja. Pýtam sa sám seba čo dokážem. Odpoveďou je – musím to skúsiť.“

Petrova príprava:

zdroj: poharmtb.cz

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár