Zhrnutie týždňa: Saganov ďalší týždeň bez víťazstva, Arnaud Demare prekvapivo triumfoval na prvom monumente

zdroj: twitter.com/Milano_Sanremo

V utorok nám skončilo týždňové podujatie v Taliansku Tirreno – Adriatico. V dôsledku zrušenia kráľovskej piatej etapy mal šancu na celkové prvenstvo aj náš Peter Sagan. O osude celého preteku rozhodovala záverečná časovka pred ktorou viedol Greg Van Avermaet o sedem sekúnd pred Čechom Zděnkom Štybarom a osem sekúnd pred našim cyklistom. Peter odjazdil skvelú časovku avšak na celkové víťazstvo to nestačilo keď skončil v celkovom poradí druhý iba o jednu sekundu za Belgičanom.

Veľkú radosť nám však urobil ďalší Slovák vo farbách Tinkoffu. Erik Baška si po parádnom šprinte na belgickej klasike Handzame v regióne Flandry pripísal premiérové víťazstvo v profesionálnom pelotóne. Európsky šampión do 23 rokov zdolal v závere suverénnym spôsob Dylana Groenwegena zo stajne Lotto Jumbo a minuloročného víťaza Gianniho Meersmana z Etixxu – Quick Step.

V sobotu sa konal prvý tohtosezóny monument Miláno – San Remo. Jazdcom vyšlo parádne počasie, no priebeh závodu sa stával z blížiacim cieľom stále nervóznejší. V početných pádoch na to doplatili hlavne Michael Matthews z Orica – GreenEdge a čerstvý víťaz Paríž – Nice Geraint Thomas zo Sky. Peter jazdil celý pretek výborne a držal si stále popredné pozície. Po poslednom stúpaní na Poggio di Sanremo sa pokúsil o útok Michal Kwiatkowski zo Sky, ktorého však letiaci pelotón bez problémov dostihol. Rozhodovalo sa tak v šprinte, do ktorého sa bohužiaľ nezapojil náš cyklista. Ten sa musel 200 metrov pred finišom spoločne s Fabianom Cancellarom vyhnúť padajúcemu Fernandovi Gaviriovi a tak stratil potrebnú rýchlosť. Po prvenstvo si tak došprintoval Francúz Arnaud Demare zo stajne FDJ. Druhé miesto obsadil Ben Swift zo Sky a na bronzový stupienok sa dostal Jurgen Roelandts z belgického Lotto Soudal.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár