Saganov týždeň mimo sezóny

zdroj: /twitter.com/tour_de_pologne

Peter Sagan (BOH) patrí k najlepším cyklistom svojej generácie. Nedávno prepísal historické tabuľky vďaka tretiemu titulu majstra sveta v rade a zapísal sa tak do dejín svetovej cyklistiky. Okrem iného má náš reprezentant na konte 101 víťazstiev. Najobľúbenejšie preteky sú v Kalifornii, kde nazbieral 16 etapových prvenstiev. V dnešnom článku sa pozrieme na jeho typický novembrový týždeň, kde sa buduje základ pre nasledujúcu sezónu. Jeho tréning nám predstaví jeho trenér Patxi Vila.

Pondelok

V pondelok ráno na Petra čakajú 2 hodiny jazdenia. Cieľom je rozhýbať nohy na nasledujúci náročnejší tréning v posilňovni, ktorý je zameraný na rýchlosť.

Utorok

V utorok je v pláne jazdenie, ktoré je ale špecifické. Na nášho jazdca čaká 4 až 6 10-minútových intervalov, kde zapojí 85% svojho maximálneho výkonu.

Streda

V stredu je v pláne 4 a pol hodinová jazda. V profile už máme obvykle 2 až 3 kopce, kde sa zapojí 90% maximálneho výkonu. Stúpania sú v rozmedzí 10 až 20 minút.

Štvrtok

Vo štvrtok ráno sa aktívne regeneruje. V pláne je 90-minútove jazdenie pohodovým tempom. V druhej časti dňa sa opakuje pondelková posilňovňa s rovnakým programom.

Piatok

V piatok sa objem jazdenia zase zvýši. V pláne je totiž vysoko intenzívny intervalový tréning. Peter urobí 2 až 3 bloky s 12 jendominutovými opakovaniami, kde sa snaží podať maximálny výkon.

Sobota

V sobotu sa jazdí najviac. Tourminátor nemá žiaden špecifický plán. Väčšinou sa jazdí v skupine a to približne 5 hodín. Skupina si tempo a profil určí sama.

Nedeľa

V nedeľu sa oddychuje. Rodák zo Žiliny sa snaží spať čo najviac, pozerá filmy, hrá playstation a venuje sa rodine.

 

zdroj: cyclingweekly.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár