Saganova účasť v Argentíne potvrdená

zdroj: twitter.com/petosagan

Peter Sagan (BOH), Fernando Gavíria (:uae:) a Mark Cavendish (:ddd:) sú medzi hlavnými hviezdami pretekov Vuelta a San Juan. Brit a Slovák sa stretnú na tomto podujatí prvýkrát v histórii. Preteky sa v minulosti volali Tour de San Luis, Tourminátor sa tam naposledy predstavil v roku 2016.

Vuelta a San Juan sa už tradične krížila s pretekmi Tour Down Under v Austrálii, no tento rok to bude inak. Trojnásobný majster sveta sa tak predstaví na oboch podnikoch. Preteky v Argentíne sa posunuli o niekoľko dní a začnú 27. januára. Tour Down Under je na programe od 15. do 20. januára.

Minister Športu Jorge Chica v rozhovore pre Diario de Cuyo povedal:

„Sme nadšení, že môžeme potvrdiť štart Petra Sagana. Rozhovory trvali niekoľko mesiacov, no dnes to je oficiálne. Sagan dodá našim pretekom prestíž. S jazdcami ako Cavendish, Gavíria i Richeze budú preteky na neuveriteľnej úrovni.“

Cavendish tu naposledy štartoval v roku 2015, kde vyhral poslednú etapu. V posledných rokoch štartoval svoju sezónu v Dubaji. Gavíria bude debutovať v nových farbách UAE, kde prestúpil na konci tejto sezóny. Kolumbíjčan tu v posledných dvoch rokoch ovládol 3 etapy. Dve v roku 2017 a jednu v roku 2018.

Domáce farby bude hájiť i talent v dres Deceuninck – Quick Step – Max Richeze. Vedenie stále pracuje na ďalších tímoch a tak sa čoskoro dozvieme mená ďalších jazdcov. Prvenstvo z roku 2018 bude obhajovať Gonzalo Najar z domáceho tímu Sindicato de Empleados Publicos de San Juan.

 

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár