Sam Bennett opustí Quick Step, Ackermann údajne odíde z Bory

Prestupy
Sam Bennett

zdroj: https://twitter.com/deceuninck_qst/

Tím Deceuninck – Quick-Step opustí najlepší šprintér posledných dvoch rokov Sam Bennett (:dqt:). Potvrdil to šéf belgického tímu Patrick Lefevere. Belgičan zároveň priznal, že po konci sezóny odíde i João Almeida (:dqt:). Obaja sú spájaní s BORA – hansgrohe. Z nemeckého tímu by mal odísť Pascal Ackermann (BOH) a talianski novinári stále pripúšťajú odchod Petra Sagana zo svojho súčasného tímu.

Oficiálne sa cyklistické prestupy uzatvárajú od 1. augusta.

Sam Bennett je príliš drahý

Cyklistický web Wielerflits potvrdil, že Ír Sam Bennett opustí tím Patricka Lefevereho. Skúsený manažér to povedal v rozhovore pre holandský portál. Lefevere sa nachádza v Taliansku na Giro d’Italia a skloňoval hlavne finančné dôvody. Tím nedávno predĺžil zmluvu najväčším hviezdam ako Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe a Kasper Asgreen.

„Sam Bennett nechce odísť, ale nemám toľko peňazí ako iné tímy. Takéto odchody sú súčasťou života,“ povedal Lefevere, ktorý je zvyknutý na ochody veľkých mien. V posledných sezónach stratil mená ako Kittel, Gavíria, Viviani, Terpstra, Gilbert či Schachmann, a stále dokázal vybudovať tím s najväčším počtom víťazstiev v sezóne.

V pravidelnej rubrike pre noviny Het Nieuwsblad sa Lefevere minulý týždeň vyjadril, že aj 22-ročný Portugalčan Almeida opúšťa jeho tím. Podľa kontroverzného Lefevera bol problém hlavne Almeidov manažér, ktorý kládol náročné podmienky.

Bennett i Almeida sú podľa Cira Scognamiglia z talianskych novín Gazzetta dello Sport spájaní hlavne s BORA – hansgrohe. Víťaz zeleného dresu z vlaňajšej Tour Bennett pritom z nemeckého tímu na konci roka 2019 odišiel pre nedostatok príležitostí. V tíme Quick Step vyhral dve etapy na Tour i zelený dres, dve etapy na Vuelte a celkovo 14 šprintérskych etáp.

Pascal Ackermann do UAE?

Miesto pre Bennetta by mal uvoľniť Pascal Ackermann. Gazzetta totiž informuje o jeho odchode z Bory. Nemec síce patrí do domácej koncepcie tímu, ale šprintér momentálne nezažíva dobrú sezónu. Je v hľadáčiku UAE Team Emireates, z ktorého by mal odísť kolumbijský šprintér Fernando Gavíria.

Jai Hindley je taktiež spájaný s Borou

Zlé vzťahy s tímom DSM sú pôdou pre špekulácie ohľadom druhého muža vlaňajšieho Giro d’Italia. Austrálčan Jai Hindley (DSM) má podľa Scognamiglia nasmerované do BORA – hansgrohe, ktorá tak podla všetkého mieri na celkové poradia Grand Tours. Záujem o mladého vrchára však prejavil aj tím Trek-Segafredo.

Len prednedávnom tím Ralpha Denka predĺžil zmluvu nemeckému vrchárovi Emanuelovi Buchmannovi.

Peter Sagan je stále nejasný

Novinár Gazzetty Scoganmiglio pripomenul, že Peter Sagan je na odchode z Bory, ktorá tak môže nahradiť svojho najdrahšieho jazdca viacerými menami. Nič však nie je stále potvrdené a stále je možnosť, že Sagan v Bore zostane. Správy o prestupe Slováka najprv priniesol francúzsky denník L’Equipe a stále čakáme na ďalšie zdroje.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár