Santos Tour Down Under: Ďalší prekvapujúci víťaz, Ewan diskvalifikovaný a Sagan na pódiu

zdroj: twitter.com/TeamUAEAbuDhabi

Cyklisti majú za sebou už piatu etapu austrálskeho podniku Tour Down Under. Dnes na jazdcov čakalo 150 kilometrov v horúcom počasí, keďže v Austrálii vrcholí leto. V profile etapy čakali dve šprintérske skúšky a jedna horská druhej kategórie. Do prvého úniku sa dostala trojica jazdcov. Skupina bola v zložení Ayden Toovey (UniSA-Australia), Jason Lea (UniSA-Australia) a Clement Chevrier (:alm:). Ich snaha však trvala iba niekoľko desiatok kilometrov.

70 kilometrov pred cieľom si Ayden Toovey (UniSA-Australia) povedal, že toho nemá dosť a vyštartoval znova. Doplnil ho Matthieu Ladagnous (FDJ). Dvojica si vypracovala náskok 3 minúty, no koniec šancí prišiel 35 kilometrov pred páskou. Desať kilometrov pred cieľom prišiel pád vedúceho Bevina (:ccc:), ktorý ale zaťal zuby a dokázal minimalizovať straty, keď ho tím doviedol do balíka kilometer pred koncom.

Záver

Záver bol veľmi hektický a boje o pozície boli chaotické. Nakoniec sa najlepšie zorientoval Caleb Ewan (:lts:) a pokoril súperov. Od rozhodcov však prišla prekvapujúca správa – diskvalifikácia a posun na posledné miesto pre domáceho miláčika za ilegálny šprint. Konečný víťaz je Jasper Phlipsen (:uae:), Peter Sagan (BOH) skončil na druhom mieste.

Celkové poradie

Vedenie v pretekoch stále drží Patrick Bevin (:ccc:). Ten zažil hororový deň, no jeho skvelý tím ho vrátil späť do boja.

Šprint:

Výsledky 5. etapy:

1.Jasper Phlipsen (Bel):uae:3:37:00
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Danny van Poppel (Ned):lot:
4.Jens debusschere (Ger):kat:
5.Elia Viviani (Ita):qst:
6.Phil Bauhaus (Ger):bmt:
7.Cees Bol (Ned):sun:
8.Ryan Gibbons (RSA):ddd:
9.Wout Poels (Ned):sky:
10.Davide Ballerini (Ita)AST

Celkové poradie:

1.Patrick Bevin (NZl):ccc:13:23:30
2.Daryl Impey (RSA):mts:0:00:07
3.Luis Leon Sanchez (Spa)AST0:00:16
4.Ryan Gibbons (RSA):ddd:0:00:26
5.Jan Polanc (Slo):uae:
6.Ruben Guerreiro (Por):kat:
7.George Bennett (NZl):lot:
8.Chris Hamilton (Aus):sun:
9.Wout Poels (Ned):sky:
10.Michael Woods (Can):efd:

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár