Santos Tour Down Under: Impey vyhral štvrtú etapu po skvelom súboji s Bevinom

Santos Tour Down Under 2019

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Po víťazstve Petra Sagana prišla na rad štvrtá etapa pretekov Tour Down Under. Dnes to bola zvlnená etapa medzi mestami Unley a Campbelltown v Južnej Austrálii. Trasa merala 129,2 kilometra. Hlavným bodom na trati bolo záverečné stúpanie Corkscrew Road dlhé 2,5 km. Jeho najstrmšia časť dosahovala sklon 15%. Po vrchole nasledovalo šesťkilometrové klesanie do cieľovej destinácie.

Únik dnes vytvorili jazdci Thomas De Gendt (:lts:), Benoit Cosnefroy (:alm:), Miles Scotson (FDJ), Nick White (UniSA-Australia), Jasha Sutterlin (MOV) a Hermann Pernsteiner (:bmt:). Na záverečný kopec Corkscrew Road došla táto šestica pokope. Pelotón si ich však strážil, keďže Pernsteiner priamo ohrozoval vedúcu pozíciu Patricka Bevina (:ccc:) v celkovom poradí. Rakúšan napokon odolával najdlhšie, no ešte pred vrcholom bol dostihnutý.

V pelotóne sa do čela dostal Team Sky s Woutom Poelsom (:sky:). Ako prvý zaútočil Rémi Cavagna (:qst:). Francúz bol ihneď dostihnutý a útočiť začali hlavní favoriti. Nastúpili Wout Poels, Richie Porte (:tfr:), Michael Woods (:efd:) a George Bennett (:lot:). Posledný menovaný vyhral vrchársku prémiu a nasledoval zjazd do cieľa. V predposlednom kilometri však boli pohltení stíhacou skupinou a vznikol tak zriedený balík pozostávajúci z 20 jazdcov. Pred poslednou zákrutou si dobrú pozíciu vybral Luis León Sánchez (AST) a na cieľovú rovinku prichádzal na prvom mieste. Za ním bol prichystaný Patrick Bevin a na jeho kolese bol zavesený Daryl Impey (:mts:). Po zrýchlení Bevina sa Impey dostal na druhú stranu cesty a nasledoval rýchlostný súboj. Šprint dokázal vyhrať Daryl Impey, priebežný celkový líder Bevin skončil druhý. Po včerajšom tesnom druhom mieste sa aktívnemu Sanchézovi ušla tretia priečka. Pre Juhoafričana je to vôbec prvé etapové víťaztsvo na tomto závode, kde minulý rok zvíťazil v celkovej klasifikácii.

Peter Sagan

Slovák došiel etapu v stíhacej skupine na 29. mieste so stratou 32 sekúnd na víťaza. V celkovom poradí je tak na 20. mieste s mankom 39 sekúnd na Bevina. Ten mu dnes zobral dres pre najlepšieho šprintéra. V bodovacej súťaži je Sagan druhý, na Bevina stráca 12 bodov.

Celkové poradie

Patrick Bevin z Nového Zélandu získal za druhé miesto šesť bonusových sekúnd a udržal sa v okrovom drese pre lídra celkovej klasifikácie. 34-ročný Impey si v cieli uchmatol desať bonifikačných sekúnd. Tie získal aj za včerajšie tretie miesto a v celkovom poradí sa tak dostal na druhú priečku. Rozdiel medzi nimi je sedem sekúnd. Tretí je Luis León Sánchez. Vrchárski favoriti ako Bennett, Woods, Poels, Domenico Pozzovivo (:bmt:) alebo Richie Porte strácajú na lídra 21 sekúnd. Všetko sa to môže zmeniť v nedeľu v etape končiacej na Willunga Hill.

Zajtra je na programe posledná šprintérska etapa.

Profil 4. etapy:

Zdroj: La Flamme Rouge

Posledný kilometer:

Výsledky 4. etapy:

1.Daryl Impey (RSA):mts:3:03:27
2.Patrick Bevin (NZl):ccc:
3.Luis Leon Sanchez (Esp)AST
4.Ruben Guerriro (Por):kat:
5.Ruben Fernandez (Esp)MOV
6.George Bennett (NZl):lot:
7.Diego Ulissi (Ita):uae:
8.Michael Woods (Can):efd:
9.Christopher Hamilton (Aus):sun:
10.Dylan van Baarle (Ned):sky:

Celkové poradie:

1.Patrick Bevin (NZl):ccc:13:23:30
2.Daryl Impey (RSA):mts:0:00:07
3.Luis Leon Sanchez (Spa)AST0:00:11
4.Christopher Hamilton (Aus):sun:0:00:21
5.Ryan Gibbons (RSA):ddd:
6.Jan Polanc (Slo):uae:
7.George Bennett (NZl):lot:
8.Ruben Guerriro (Por):kat:
9.Diego Ulissi (Ita):uae:
10.Michael Woods (Can):efd:

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár