Scheldeprijs 2022: Vietor a skúsenosti rozhodli

Alexander Kristoff

zdroj: Alessandro Volders / @cyclingmedia_agency

Scheldeprijs 2022 opanoval Alexander Kristoff (:iwg:). Rozhodlo sa v úvode, keď vietor rozdelil pelotón. Do čela sa dostala skupina, ktorá svoju snahu dotiahla až pred samotný cieľ. Sedem kilometrov pred koncom zaútočil Kristoff a bolo rozhodnuté.

Profil Scheldeprijs 2022


Štart Scheldeprijs 2022

Priebeh Scheldeprijs 2022

Na štarte nechýbali šprintérske esá ako Fabio Jakobsen (:dqt:), Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), Sam Bennett (BOH) či Pascal Ackermann (:uae:). Hromadnému dojadzu však chcelo zabrániť počasie a ďalšie tímy, v predpovedi bol dážď a silný vietor. Ani po dvadsiatich kilometroch pretekania sme nevideli únik, na rad tak prišiel boj s vetrom. Ihneď sa pelotón rozdelil na niekoľko skupín. V čelnej skupine mala Bora najpočetnejšie zastúpenie – štyroch jazdcov. Alpecin-Fenix však zareagoval skvelo, poslal do čelnej skupiny Philipsena a Merliera.


Náskok na druhú skupinu bol 30 sekúnd, v nej bola dokonca pätica jazdcov Quick-Stepu. V polovici etapy však rozostup medzi skupinami bol už jedna minúta. Medzičasom sa skončili ženské preteky, tam bola najlepšia Lorena Wiebes (Team DSM), keď opanovala hromadný dojazd. 50 kilometrov pred cieľom mala 13-členná zostava na čele stále minútu k dobru. Dvadsať kilometrov pred páskou už stúpal náskok k dvom minúta. Vyzeralo to, že Quick-Step snahu o dotiahnutie vzdal. Boj Bory s tímom Alpecin-Fenix sa mohol začať.

Bora vs Alpecin

V poslednom kole začali taktické hry. Ako prvý začal útočiť Ryan Mullen (BOH), skupina však odolala. Pridal sa i Jordi Meeus (BOH), no stále bez výsledku. Smolu mal Sam Bennett (BOH), defekt ukončil jeho šance. Sedem kilometrov pred cieľom prišiel útok Kristoffa (:iwg:). Nór bol na kockách silný a vzďaľoval sa. Spolupráca viazla, jazdci Bory mali dosť a Alpecin-Fenix odmietal ťahať. Veterán si tak šiel pre fantastické víťazstvo.

Scheldeprijs 2022 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár