Scheldeprijs: Kittel päťnásobným šampiónom, Sagan dnes robil domestika

Kittel

zdroj: twitter.com/quickstepteam

Dnes sa konala predposledná klasika v rámci jarných klasikárskych týždňov. Dnes sa šli obľúbené preteky Marcela Kittela (:qst:) – Scheldeprijs, ktoré patria do nižšej kategórie. Ten mal pred dnešným štartom na konte už 4 vavríny. Nemec svoje konto rozšíril a pripísal si dnes ďalšie prvenstvo na pretekoch. Všetko sa rozhodovalo v hromadnom dojazde. Parádnnu prácu predviedol Matteo Trentin (:qst:), ktorý tímému kolegovi pripravil šprint ako na podnose. Na druhé miesto s odstupom dosiahol Elia Viviani (:sky:). Bronz získal Nacer Bouhanni z Cofidisu. Na pretekoch sa predstavil i náš Peter Sagan (BOH). Ten ale plnil rolu domestika a rozbiehal záverečné kilometre, no tesne pred koncom odstúpil a bezpečne tak pokračuje príprava na Paríž – Roubaix. Slovenské farby hájili i Erik Baška (BOH) a Michael Kolář (BOH). Prvý menovaý skončil na 65. priečke. Michael dokončil na 89. pozícii.

Rozhodujúci moment

Najdôležitejší moment prišiel už 4 kilometre pred cieľom, keď jazdec tímu Sunweb neovládol svoj bicykel a svojim pádom spustil reťazovú reakciu. Na zemi ostalo niekoľko desiatok jazdcov a veľa ostalo za pádom. Na čele sa tak utvorila asi 30-členná skupina, kde boli hlavní adepti na titul ako Kittel, Viviani či Bouhanni.

Posledné belgické preteky pre legendu

Už pred začiatkom sezóny oznámila belgická legenda Tom Boonen (:qst:) koniec kariéry po pretekoch Paríž – Roubaix. Túto legendárnu klasiku ovládol celkom 4-krát. 36-ročný Belgičan sa dnes lúčil s domácimi fanúšikmi a po dojazde bol stredobodom pozornosti novinárov. Dnes rodák z Molu obsadil 43. miesto a o týždeň ho uvidíme naposledy obliecť elitný dres World Tour tímu.

Najdôležitejšie momenty

Výsledky

1. Marcel Kittel (Ger) :qst: 06:23:45
2. Elia Viviani (Ita) :sky:
3. Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis
4. Jurgen Roelandts (Bel) :lts:
5. Pascal Ackermann (Ger) BOH
6. Rudy Barbier (Fra) :alm:
7. Sebastian Langeveld (Ned) :cdt:
8. Marc Sarreau (Fra) FDJ
9. Ramon Sinkeldam (Ned) :sun:
10. Jonas Van Genechten (Bel) Cofidis




zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár