Schwalbe Classic: Prvý zárez na pažbe pre Ewana

Caleb Ewan

zdroj: twitter.com/tourdownunder

Dnes odštartovali preteky Tour Down Under tradičnou klasikou „Schwalbe Classic“. Tá merala iba 51 kilometrov a bola v centre mesta Adelaide. Víťazom sa stal domáci miláčik Caleb Ewan (:lts:). Ten sa dnes nerozpakoval a suverénne porazil konkurentov. Výborne anticipoval nástup Kristoffera Halvorsena (:efd:) a napokon porazil súperov o parník. Druhé miesto obsadil Elia Viviani (COF), ktorý tak zaknihoval viac než solídny debut v nových farbách. Naopak Sam Bennett (:dqt:) svoj debut nezvládol. Ír nestihol ani poriadne zašprintovať a už bola konkurencia v cieli.

Počasie dnes bolo náročné, bolo mokro a odnieslo si to niekoľko jazdcov pádom. Konštantnou hrozbou dnes bol Manuele Boaro (AST). Talian bol aktívny a v úniku, no hromadný dojazd dnes bol dnes nevyhnutný. Víťaz po etape povedal:

„Minulá sezóna bola úspešná a tak som cítil tlak. Obvykle mám nejaké tie etapy za sebou a až potom prídem na Tour Down Under. Tento rok je to pre mňa premiéra a veľmi úspešná. Cítim sa veľmi dobre, tím odviedol skvelé prácu, najmä Roger (Kluge). Za to im ďakujem. „

Posledný okruh:

Profil:

Výsledky Schwalbe Classic:

1.Caleb Ewan (Aus):lts:1:04:29
2.Elia Viviani (Ita)COF
3.Simone Consonni (Ita)COF
4.Japser Philipsen (Bel):uae:
5.Kristoffer Halvorsen (Nor):efd:
6.Alberto Dainese (Ita):sun:
7.Michael Mørkøv (Den):dqt:
8.Sam Welsford (Aus)Australia
9.Christopher Lawless (GBr):ins:
10.Giacomo Nizzolo (Ita):ntt:
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár