Šéf Trek-Segafredo potvrdil príchod Vincenza Nibaliho

Prestupy

zdroj: twitter.com/Bahrain_Merida

Vincenzo Nibali opúšťa tím Bahrain Merida. Šéf celku Trek-Segafredo potvrdil, že po konci sezóny Talian prestúpi do americkej stajne. V tej by sa mal zdržať počas ďalších dvoch rokov. Po možnom konci kariéry by tvoril dôležitú a cennú časť tímových štruktúr.

Massimo Zanetti je majiteľom kaviarenskej spoločnosti Segafredo, ktorá je druhým tímovým sponzorom. Silný taliansky hlas v tíme dnes prezradil denníku La Gazzetta dello Sport, že stál za prestupom hviezdneho cyklistu Nibaliho. Ten iba prednedávnom zaznamenal druhé miesto na Giro d’Italia.

Zanetti:

„V roku 2020 bude Vincenzo Nibali jazdiť za Trek-Segafredo. Veľmi som to chcel a konečne sa to podarilo. Vincenzo je to najlepšie, čo Taliansko ponúka a je jedným z najlepších jazdcov na svete.“

„Všimol som si, že súčasní jazdci potrebujú rodinnú atmosféru v tíme. Nibali ju v našom celku nájde. Okolo neho vybudujeme silný tím.“

Trek-Segafredo je momentálne domovom pre silných jazdcov Richieho Porta (:tfr:) a Baukeho Mollemu (:tfr.), ktorí plnia celkové ambície na Grand Tour. Na klasikách farby chránia John Degenkolb (:tfr:), Mads Pedersen (:tfr:) alebo Jasper Stuyven (:tfr:).

Predpokladá sa, že 35-ročný „Žralok z Messiny“ si so sebou zoberie brata Antonia (:tfr:), trénera Paola Slonga, maséra Micheleho Palliniho a doktora Emilia Magniho. Pravidlá UCI síce dovoľujú prestupy oznamovať až od 1. augusta, no špekulácie okolo Nibaliho sa ťahajú už dlhšie mesiace a 71-ročný Talian všetko iba potvrdil.

Po silnom, aj keď nie víťaznom Giro d’Italia, sa Nibali sústredí na Tour de France. Hovorí sa, že jeho cieľom by mal byť bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára a víťazné etapy, nie celkový triumf.

Skúsený jazdec môže do tímu priniesť potrebné skúsenosti pri vychovávaní nových talentov. Najviditeľnejšou nádejou je jeho mladší krajan Giulio Ciccone (:tfr:). Ten má veľký vrchársky potenciál a pri správnom prístupe by raz mohol zabojovať aj výraznejším podielom na celkové poradie. Na tohtoročnom Gire sa hnal do únikov, kde vyhral vrchársky dres a jednu etapu.

Ďalší prestup súvisiacim s týmto transferom je odchod Mikela Landu z tímu Movistar. Španiel túžiaci po pozícii lídra by sa mal sťahovať práve do Bahrainu. V ňom bude od leta pôsobiť skúsený tréner Rod Ellingworth. Ten so Španielom pôsobil v stajni Sky a v novom tíme by mal zastávať pozíciu manažéra.

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár