Senechal chcel zbiť Walscheida po páde na Münsterland Giro

zdroj: twitter.com/TeamSunweb

Dnes sa konala nemecká jednodňovka Sparkassen Münsterland Giro kategórie 1.HC.  14. ročník opäť pokračoval v sérii šprintérskych víťazov. Na rovinatej trati s niekoľkými kopčekmi v prvej polovici sa rozhodlo v hromadnom dojazde. Jazdci sa museli pripraviť na daždivé počasie.

Útok 75 km pred cieľom vyskúšal Mathieu van der Poel (Corendon – Circus), no smoliarovi z majstrovstiev sveta tentokrát nič nevyšlo. V cieli sa po očakávanom šprintérskom dojazde radoval Alváro José Hodeg (:qst:). Mladý Kolumbijčan porazil Pascala Ackermanna (BOH) a Tima Merliera (Corendon – Circus).

Čo ale zaujalo viac, je situácia tesne pred cieľom a priamo po finiši. 200 metrov pred cieľom sa udial hromadný pád, ktorý ovplyvnil výsledkovú listinu. Florian Senechal (:qst:) bol posledným mužom vo vlaku pre 23-ročného víťaza pretekov, po svojej práci však spadol. Francúz si mylne myslel, že Max Walscheid (:sun:) spôsobil pád a pri televíznom rozhovore udrel Nemca do prilby. Šprintér Sunwebu reagoval protiútokom a nebyť kolegu útočníka, potýčka mohla dopadnúť aj horšie.

Počas šprintu sa predné koleso Senechala dotklo zadného kolesa Walscheida a to položilo Francúza na zem.

Senechal sa ospravedlnil:

„Hlboko sa ospravedlňujem Maxovi Walcheidovi a tímu Sunweb, môjmu tímu a fanúšikom. To, čo som urobil po pretekoch je neakceptovateľné a neukazuje to pravého mňa. Je mi to veľmi ľúto.“

Stanovisko Deceuninck – Quick Step:

„Deceuninck – Quick Step sa nehlási ku správaniu sa Floriana Senechala na konci Münsterland Giro. Jeho skutok bol riešený interne a Florian dostal pokutu, ktorá poputuje na charitu.“

Výsledky Münsterland Giro:

1.Alvaro Hodeg (Col):qst:4:26:38
2.Pascal Ackermann (Ger)BOH
3.Tim Merlier (Bel)Corendon – Circus
4.Fernando Gaviria (Col):uae:
5.Maximilian Walscheid (Ger):sun:
6.Mike Teunissen (Ned):tjb:
7.Christophe Noppe (Bel)Sport Vlaanderen-Baloise
8.Piet Allegaert (Bel)Sport Vlaanderen – Baloise
9.Roy Jans (Bel)Corendon – Circus
10.Niccolò Bonifazio (Ita)Total Direct Energie

 

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár