Sénéchal po 13. etape: Čakal som, že ma predbehne Matthews či Démare

Vuelta a España 2021
Florian Sénéchal Vuelta 2021

zdroj: ©Stuart Franklin / Getty Images

Florian Sénéchal (:dqt:) sa stal nečakaným víťazom 13. etapy pretekov Vuelta a España. Jeho líder Fabio Jakobsen (:dqt:) mal defekt či technické problémy a tak bol víťazný Francúz nútený improvizovať. To sa mu napokon poradilo fantasticky a 200 metrov pred cieľom vyrazil. Za jeho kolesom sa viezol Matteo Trentin (:uae:), no Talian ho nedokázal poraziť. 28-ročný rodák z Cambrai tak zaknihoval životný úspech, keďže jeho úlohy sú úplne iné ako šprintovať. V celkovom poradí sa dnes nič nezmenilo, vedie stále Eiking (:iwg:).


13. etapa – najdôležitejšie momenty

Florian Sénéchal (:dqt:)

„Rozbehli sme to Fabiovi skvele, no odrazu som počul v rádiu, že po to mám ísť ja. Ihneď sme počkali, Bert van Lerberghe robil fantastickú prácu. Bol som kľudný a čakal som. V posledných 200 metroch som do toho dal všetko. Myslím, že Fabio mal napokon defekt, stále si neuvedomujem, že som vyhral etapu na Grand Tour. Je to šialené. Myslel som, že ma predbehne Matthews či Démare. Neviem ako poďakovať tímovým kolegom, urobili parádnu prácu. Tisíckrát ďakujem.

Odd Christian Eiking (:iwg:)

„Bolo to dnes o dosť hektickejšie ako sme si mysleli. Vedel som o kruhových objazdoch, no nečakal som, že budú až také rozhodujúce. Som rád, že som veľa nestratil. Našťastie mám skvelých tímových kolegov a znova to dokázali. Bolo to roztrhnutie pelotónu, no nemalo to vplyv na červený dres. Zajtra ho skúsim ubrániť, no rozhodujúci bude Roglič. Ak budem mať dobré nohy, tak budem bojovať. Bude to však zajtra veľmi náročné.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár