Sériu ŠKODA BIKE OPEN TOUR uzavrie Horal MTB maratón v Nízkych Tatrách

zdroj: ŠKODA AUTO

Poslednýkrát si môžete užiť najprestížnejšie preteky horských bicyklov na vlastnej koži už 10. augusta.

  •     ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 úspešne testuje zelený prístup: plasty nahrádzajú na pretekoch ekologické a prírodné materiály
  •     Posledné preteky série povedú v sobotu 10. augusta 2019 nádherným prostredím v okolí Kráľovej Hole v Nízkych Tatrách
  •     Verní bajkeri môžu vyhrať automobil ŠKODA FABIA COMBI

Bratislava, 25. júl 2019 – ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 ukončí sériu poslednými pretekmi ŠKODA Horal MTB maratón v sobotu 10. augusta. Štartovať sa už tradične bude vo Svite. Horský cyklomaratón v atraktívnom prostredí prináša dlhé a náročné stúpania, ktoré odmení nezabudnuteľnými výhľadmi. Organizátori aj počas tohto podujatia myslia ekologicky, plastové riady či tašky  tak nahradia taniere, príbory a vrecká z prírodných materiálov. Rodiny s deťmi sa môžu zapojiť do novej kategórie ŠKODA Family, vďaka ktorej si aj tí najmladší pretekári naplno užijú atmosféru profesionálneho podujatia. Súťažiaci, ktorí sa zúčastnia aspoň štyroch pretekov série, budú mať zároveň možnosť vyhrať úplne nový model vozidla ŠKODA FABIA COMBI. Pred posledným kolom pretekov do finálového žrebovania postupuje 88 bikerov, ktorí majú za sebou všetky časti série a 175 pretekárov bolo na troch podujatiach, takže ešte stále majú šancu sa dostať do hry.

 Zelenší v praxi

Jedným z najväčších potešení pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 je pohyb v nádhernej prírode. Aby bola ekologická stopa pretekov čo najnižšia, organizátori zvolili zelenší prístup počas celého priebehu série. Na všetkých podujatiach, rovnako aj ŠKODA HORAL MTB maratón, plasty nahradia ekologické či prírodné materiály. Odstráni sa tak väčšina jednorazových pohárov, príborov či tanierov. Rovnako igelitové štartovacie tašky nahradia textilné vaky, letáky budú vytlačené na recyklovanom papieri a pribudne viac recyklačných nádob na odpad. Po podujatí organizátor zabezpečí čistenie celej trate a okolia. Všetci tak môžu prispieť k tomu, aby bol pobyt v prírode pre športovcov príjemný aj v ďalších rokoch.

„Krok smerom k prírode ide aj na týchto pretekoch ruka v ruke s našou stratégiou trvalej udržateľnosti GreenFuture. V rámci našich vozidiel dokážeme zrecyklovať 85 % z ich hmotnosti, teraz chceme prispieť k znižovaniu množstva odpadu aj na ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019. Verím, že pretekári aj fanúšikovia privítajú zmeny, ktoré prinášajú menej plastu a odpadu počas pretekov,“ uviedol Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

 Servis pre bajkerov a zábava pre fanúšikov

Od minulého roka sa organizátori starajú aj o zvýšený komfort pretekárov. V cieli tak na nich bude čakať cykloumyváreň, sprchy a úschovňa bicyklov. Pre návštevníkov pretekov sú pripravené stánky s občerstvením, fun zóna pre deti a množstvo sprievodných akcií. Organizátori sľubujú všetkým účastníkom pretekov a fanúšikom ešte viac zábavy, než si užili v predchádzajúcich ročníkoch.

 ŠKODA Horal MTB maratón uzavrie v Nízkych Tatrách sériu cyklo pretekov

Posledným podujatím série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 je ŠKODA HORAL MTB maratón, ktorý sa uskutoční 10. augusta v okolí Svitu. HORAL je skutočný vysokohorský MTB maratón v oblasti Kráľovohoľských Nízkych Tatier, ktorý ponúka atraktívne výhľady a dlhé a náročné stúpania. Najvyšší bod na trase Krejzi je Kráľova Hoľa s nadmorskou výškou 1948 m. Okrem trate Krejzi s dĺžkou 134 km a prevýšením 4 500 m sú na výber aj tradičná trasa Lejzi v dĺžke 78 km s prevýšením 2 500 m, trasa Senzi dlhá 43 km s prevýšením 1 350 m či trasa Ízi v dĺžke 28 km s prevýšením 835 m. Nová kategória ŠKODA Family s názvom Dejzi bude dlhá 17 km s prevýšením 350 m.

Prezentácia a registrácia

Účastníci pretekov sa môžu registrovať v kancelárii pretekov v malej športovej hale vo Svite v piatok 09.8.2019 od 15:00 do 20:00 alebo v sobotu 10.8.2019 od 6:30 do 10:00 (KREJZI len do 6:45). Štart pretekov je podľa jednotlivých trás v sobotu, 10. augusta, od 7:00 do 11:00, spred Mestského úradu alebo Arény Iskra vo Svite.

ŠKODA FABIA COMBI pre verných účastníkov

Do záverečnej tomboly, z ktorej sa bude hlavná výhra žrebovať, budú zaradení všetci bajkeri, ktorí sa zúčastnia najmenej na štyroch pretekoch série. Jeden  z nich sa tak bude môcť stať majiteľom odviezť  novej ŠKODA FABIA COMBI. Aktuálne do finálového žrebovania postupuje viac ako 80 bikerov, ktorí majú za sebou všetky časti série a takmer 200 pretekárov bolo na troch podujatiach, takže ešte stále majú šancu sa dostať do hry. Stačí, ak ešte absolvujú finálové kolo série – ŠKODA Horal MTB maratón a skompletizujú tak zbierku so štyrmi účasťami počas tohto ročníka pretekov.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 – prestížne preteky pre všetkých

Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hoby cyklistov na Slovensku. ŠKODA BIKE OPEN TOUR  2019 v tomto roku pozostáva z piatich pretekov na území Slovenskej republiky, ktoré sa konajú od apríla do augusta. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hoby bajkeri. Sú zároveň pripravené tak, aby ponúkli možnosť zapojiť sa naozaj všetkým, preto sú k dispozícii  rôzne vekové a výkonnostné kategórie.

O tom, že ŠKODA BIKE OPEN TOUR je naozaj pre všetkých svedčí nielen 5000 pretekárov z 24 krajín v minulom roku, ale aj vek pretekárov. Najmladším účastníkom v roku 2018 bol totiž 6 ročný Richard z Bratislavy a najstarším 78 ročný Alojz Ďurčanský.

Podrobnejšie informácie o ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke https://www.welovecycling.com/sk/sbot/. 

Kalendár podujatí ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019
13. 4. 2019ŠKODA Svätojurský MTB maratón
4. 5. 2019ŠKODA Vlko Hron MTB
25. 5. 2019ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy – Levoča
15. 6. 2019ŠKODA MTB maratón Rajecké Teplice
10. 8. 2019ŠKODA HORAL MTB maratón
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár