Silný a uvedomelý Simon Yates: „Giro d’Italia nikdy nie je ľahké.“

Giro d'Italia 2021
Simon Yates Giro d’Italia

zdroj: https://twitter.com/cyclecollective/status/1389174170487988226/photo/1

Minulosť

Simon Yates (:bex:), talentovaný britský jazdec pre celkové umiestnenia, bude jedným z najväčších favoritov na zisk Maglia rosa na nadchádzajúcich pretekoch Giro d’Italia . Tento dres už nosil na sebe 14 dní v roku 2018. Stratil ho v kráľovskej etape, kedy takmer sto kilometrov pred cieľom zaútočil Chris Froome (:isn:) a dotiahol svoju neuveriteľnú snahu do šťastného konca. Simon Yates bol taktiež favoritom na víťazstvo na talianskej grandtour minulý rok. Najmä po tom, čo vyhral etapové preteky Tirreno – Adriatico. Po prvom týždni pretekania však bol pozitívne testovaný na koronavírus. Musel teda opustiť pelotón a začať s liečbou.

Súčasnosť

V súčasnosti je situácia iná. Simon, víťaz španielskej Vuelty z roku 2018, netrpí žiadnou chorobou. Je silný. Je odhodlaný. Veď vyhral napríklad nedávno skončené preteky Okolo Álp. Uvedomujú si to aj v tíme BikeExchange. Preto nominovali na 21-etapové talianske dobrodružstvo naozaj silný tím v zložení:

Ďalej športový riaditeľ tímu BikeExchange dodal: „Nie je prekvapením, že sme vložili veľa snahy do prípravy na tohtoročné Giro d’Italia. Simon je jedným z favoritov. Vyskladali sme tím okolo neho, ktorý má dobrý balans skúseností a mladej krvi.“

Simon Yates to vidí takto pred Giro d’Italia:

Giro d’Italia sú preteky, ktoré mám v obľube. Dúfam, že tento rok bude mať všetko voľný priebeh a nábeh na to, aby som bojoval o celkové víťazstvo. Máme veľmi silný tím na to, aby sme to skúsili. Mám rád tak veľa vecí na Gire; trať, jedlo, fanúšikov. Naozaj si užívam pretekanie v Taliansku, je to dobré miesto, kde byť cyklistom. Tento rok vyzerá trať veľmi ťažká, samozrejme, sú tam nejaké rozdiely v porovnaní s minulými rokmi, kedy som jazdil Giro d’Italia. Je to zaknihované dvoma časovkami a práve časovky nie sú mojou špecialitou. Čiže sa v nich budeme snažiť limitovať naše straty. Taktiež tam bude zopár etáp so štrkovými cestami, jedna etapa s dlhým štrkovým sektorom a druhá s jeden a pol kilometrovým úsekom na stúpaní do cieľa. To znamená, že to budú testovacie preteky ako vždy. Giro d’Italia nikdy nie je ľahké.

 

Podrobné opisy etáp Giro d’Italia 2021 nájdete TU.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár