Slovákov v Bore posilní 24-ročný talent

zdroj: twitter.com/davideformolo

Talentovaný vrchár Davide Formolo podpísal dvojročný kontrakt s tímom z Raublingu. Nemci sa budú naňho spoliehať hlavne v etapových pretekoch. 24-ročný mladík opúšťa zostavu Cannondale – Drapac. V roku 2015 získal svoje jediné víťazstvo na okruhu, keď sa presadil 14 kilometrov dlhým sólouníkom na Gire.

„Veľmi nás teší, že môžeme privítať Davida Formola v našom tíme. Je to talentovaný jazdec, v Taliansku sa o ňom hovorí ako o novom Ivanovi Bassovi. Pre nás bude dôležitý na podujatiach Grand Tour, ale taktiež veríme, že ukáže svoje schopnosti aj na ardénskych klasikách. Taktiež, keď bol mladší tak podal pôsobivé výkony, teraz mu musíme pomôcť v ďalšom pokračovaní jeho kariéry,“ vyjadril sa Ralph Denk, tímový manažér.

„Nebola to ľahká voľba opustiť Cannondale, mal som sa tam veľmi dobre a dosiahli sme toho dosť. Ale je úchvatné ako sa BORA vypracovala na World Tour tím a to ma najviac oslovilo. Teraz je mojou povinnosťou pracovať s nimi na nových výzvach.“ Povedal Davide Formolo.

Tím, v ktorom pôsobí aj štvorica Slovákov predĺžil kontrakt s Christophom Pfingstenom, Michaelom Schwarzmannom, Rudi Seligom a Samom Benettom. Denk vyzdvihol predĺženie zmluvy s Benettom, ktorý predviedol veľmi dobré výkony na Paríž – Nice.

 

zdroj: bora-hansgrohe.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár