Spoločné majstrovstvá SR a ČR 2021: časovky mužov a U23

spoločné majstrovstvá SR a ČR 2021

zdroj: facebook.com/SlovakCycling

JuSpoločné majstrovstvá SR a ČR 2021 nezačali v prvý deň len individuálnym meraním síl pretekárov proti chronometru v ženských kategóriách a v kategórií juniorov. S časom bojovali aj dvadsaťtrojkári a muži Elite.

Spoločné majstrovstvá SR a ČR 2021 – výsledky časoviek

Muži Elite

Vzájomný súboj slovenských cyklistov na časovkárskych špeciáloch priniesol veľké prekvapenie. Novým majstrom Slovenska sa stal Ronald Kuba (Brigetio Kerékpáros Sporteg), ktorý porazil talentovaného a momentálne najlepšieho európskeho kontinentálneho jazdca do 23 rokov Lukáša Kubiša (Dukla Banská Bystrica). V cieli mu namerali čas 51.45, čo v konečnom meradle znamenalo až o 26 sekúnd lepší čas, aký zaznamenal Lukáš Kubiš. Na bronzovej priečke skončil Ján Andrej Cully (Dukla Banská Bystrica).



Podotknúť však treba, že kategória U23 v prípade Slovenska bola začlenená do kategórie muži Elite. Preto sa vo výsledkovej listine nachádza aj meno spomínaného Lukáša Kubiša.

Českým majstrom sa stal Josef Černý (:dqt:) s časom 48:07. Ten zas na druhú vicemajsterskú pozíciu odsunul veterána Jána Bartu (Elkov – Kasper).

U23 (Česká republika)

Separé kategóriou bola časovka českých jednotlivcov mladších ako 23 rokov. Titul si v silnej a do budúcna určite nádejnej konkurencii vybojoval Tomáš Kopecký (Acrog Tormans). V cieli mu namerali čas 51:23. Jakub Bouček (Israel Cycling Academy) finišoval ako druhý. Český bronz berie Mathias Vacek (Gazprom-Rusvelo).

 

Zajtra je na programe deň voľna, po ktorom na rad prídu preteky s hromadným štartom žien, junioriek a juniorov.

 

 

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár