Storer vylúčený zo sústredenia pre porušenie Covid-19 pravidiel

jazdec tímu Sunweb Storer

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Jazdec tímu Sunweb Michael Storer (:sun:) bol vylúčený z tréningového kempu v Rakúsku. 23-ročný Austrálčan nedodržal interné pravidla ohľadom ochrany pred Covid-19. Podľa vedenia tímu ohrozil zdravie svojich spolujazdcov.

Kühtai na západe Rakúska je miestom, kde sa nemecká zostava nachádza na vrchárskom sústredení. Jazdci tímu Michaela Matthewsa alebo Tiesja Benoota sú rozdelení do troch skupín. Jazdci z rôznych skupín sa nesmú navzájom stretnúť, aby predišli riziku nakazeniu. Každá „bublina“ má vlastného trénera a fyzioterapeuta.

Team Sunweb si rezervoval hotel, v ktorom nie sú ďalší hostia. Ďalším opatrením bolo, aby jazdci nevychádzali z hotela mimo ich tréningový program. To porušil Storer. Mladík si minulý týždeň išiel nakúpiť do obchodu. Tím ho poslal domov.

Reakcia tímu Sunweb:

„Počas tréningového kempu máme nastavené veľmi prísne opatrenia. Chceme čo najviac obmedziť interakciu s okolitým svetom, aby sme limitovali riziko nakazenia sa niekoho z jednej zo skupín. Navyše, zmenšujeme tým riziko, že prinesieme vírus do pelotónu a ostatných tímov na začiatku augusta.“

„Vylúčenie Storera má čisto preventívny charakter, nemá ho potrestať. Michael tomu rozumie. Nový vírus v profesionálnom športe je novinkou pre každého. Na jazdcov sú kladené vysoké nároky a chápeme, že pretekárom a zamestnancom zaberie istý čas si na opatrenia zvyknúť,“ citoval vyjadrenia server wielerflits.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár