Svetová hviezda krasojazdy – Nicole Frýbortová

zdroj: nicole-frybortova.com

Na Slovensku máme svetovú hviezdu. Reč tentokrát nie je o Petrovi Saganovi, ale o Nicole Frýbortovej. Je to trojnásobná medailistka z majstrovstiev sveta v krasojazde na bicykli . Na nedávnom svetovom šampionáte v Stuttgarte obsadila bronzovú priečku a doplnila tak svoju zbierku o ďalší cenný kov. V držaní ma ešte jeden bronz z roku 2014 a striebro z roku 2015. Nicole je uradujúcou a 4-násobnou majsterkou Slovenska. V októbri sa postara o vylepšenie slovenského rekordu. Na podujatí Swiss Austria Masters v Rakúsku získala 176,08 b.

Krasojazda

Krasojazda je šport podobný gymnastike. Pretekári sa na špeciálnych bicykloch s pevným prevodom pohybujú po ihrisku s rozmermy 14×11 metrov. Počas svojej jazdy predvádzajú cviky, ktoré im rozhodcovia hodnotia a bodujú.

Reprezentácia

Nicole je rodená Češka, no od roku 2012 reprezentuje Slovensko. V Česku získala celkom 5 titulov na majstrovstvách republiky. Pre nezhody so zväzom sa však rozhodla požiadať o slovenské občianstvo a následne i reprezentáciu našej krajiny. Krasojazde sa začala venovať v 7 rokoch. Svoje prvé kroky absolvovala v sokole Brno – Řečkovice. Dnes jazdí za SKP Kometa Brno pod vedením trénerky Věry Břínkovej.

Pre medzinárodnú cyklistickú federáciu v rozhovore povedala:

„Veľa času na relax nemám. Halová cyklistika je pekný šport, no musíte veľa a tvrdo trénovať. Konkurencia nespí a tak sa musíte učiť nové a nové triky. Naučiť sa trik trvá i dva roky. Mám veľmi rada exhibície. Keď ludia tlieskajú, tak je to výborný pocit. Tento šport musíte milovať. Veľa si nezarobíte, sponzorov niet, všetky moje náklady hradí slovenská cyklistická federácia a moja mama. Ale aj tak by som nemenila. Milujem svoj bicykel.“

Príbeh Nicole Frýbortovej

Nicole a jej špeciál

Predstavenie v súťaži Česko – Slovensko má talent

 

zdroj: uci.ch

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár