Silvan Dillier bol pozitívny na Covid-19. Príde o Strade Bianche

Strade Bianche 2020

Silvan Dillier (:alm:) nenastúpi na dnešné preteky Strade Bianche. Posledný test na COVID-19 mu vyšiel pozitívny. Do finálnej štartovej listy sa nedostal.

Podľa francúzskeho tímu AG2R La Mondiale teraz Švajčiar podstúpi karanténu. Jeho spolujazdci sú podľa dostupných informácií v poriadku. Do talianskej Sieny – miesta konania jednodňovky Strade Bianche – sa po testoch ani nedostal. Preto bezpečnosť pretekov priamo neovplyvnil.

Švajčiarsky denník Blick prišiel so správou a následným vyjadreniami Dilliera. Ten ukazoval svoju nespokojnosť so situáciou a vyhovára sa na možné falošné pozitívne výsledky testov. Podľa protokolu UCI sa musia konať dva testy, posledný 72 hodín pred štartom pretekov.

„Psychicky sa cítim na h**no. Som najzdravší človek na zemi, nemám žiadne príznaky. Pochybujem o pozitívnom teste. Totiž, za posledných pár dní som absolvoval viacero testov a všetky boli negatívne. Aj pri krvnom teste boli všetky hodnoty v poriadku,“ povedal Dillier.

„Celé zdravotníctvo je prekliaty vtip. Myslím si, že je za čiarou zamknúť zdravých ľudí. Nie je to správne,“ hovoril frustrovaný Švajčiar. Ďalej to však už nechce riešiť.

Silvan Dillier je jazdec, s ktorým bol Peter Sagan v úniku na Paríž – Roubaix 2018. Spoluprácou a vzájomným striedaním sa na čele to dotiahli až na záverečný velodróm, kde zvíťazil Slovák. Vtedajší švajčiarsky národný šampión však získal najväčší výsledok kariéry.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár