Talentovaný Olav Kooij predčasne nastúpi za Jumbo-Visma

Olav Kooij

zdroj: twitter.com/GuiadeCiclismo

Olav Kooij (:tjb:) sa vo veku 19 rokoch pridá do Team Jumbo-Visma. Holanďan predtým jazdil za mládežnícku zostavu jedného z najlepších tímov sveta. Zranenia Mikea Teunissena ale požadovalo, aby perspektívny klasikár začal rásť a pomáhal tímu už teraz. Premiéru zažije už 27. februára na Omloop Het Nieuwsblad.

V predošlej sezóne vyhral až šesť pretekov, medzi profesionálmi to bola napríklad etapa na talianskom podniku Coppi e Bartali. Pôvodne sa mal do hlavného tímu Jumbo-Visma pridať 1. júla, ale proces sa urýchlil o pár mesiacov.

Olav Kooij:

„V profesionálnych pretekoch sa toho veľa naučím. Zoberiem si všetky získané skúsenosti. Mám istotu pretekania, čo je pri mojom vývoji dôležité. Nebudem sa síce stretávať so spolujazdcami z mládežníckeho tímu, ale dúfam, že ich čoskoro uvidím vo World Tour.

Športový riaditeľ Merijn Zeeman:

„Nepozeráme sa na jeho program, ale aj na úlohy, ktoré bude v pretekoch zohrávať. Nanešťastie, viacero pretekov pre náš mládežnícky tím sa ruší, zároveň sa dočasnou stratou jazdcov uvoľňuje miesto v profesionálnom tíme. Tak sa vytvára situácia, v akej je Olav. Za posledné mesiace sa výrazne zlepšil, preto je to zodpovedný a logický krok. Sme radi za náš podporný tím.“

Zdroj: teamjumbovisma.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár