Team Sky môže prebrať kolumbijská ropná spoločnosť

zdroj: twitter.com/TeamSky

Momentálne prebiehajú preteky Okolo Kolumbie 2.1., ktorých sa účastní aj Team Sky. Ten už v decembri ohlásil, že súčasný sponzor Sky po konci sezóny 2019 skončí s podporovaním britského celku. Kvôli tomu sa hľadá náhrada a jednou z možností môže byť štátom kontrolovaná ropná a plynárenska spoločnosť Ecopetrol z Kolumbie.

Denník El Espectador priniesol informáciu o stretnutí šéfa tímu Davea Brailsforda s prezidentom Kolumbie Ivanom Duquem a ministrom športu Ernestom Lucenom. Tí údajne preberali plán pre tvorbu prvého kolumbijského tímu vo World Tour. Periodikum taktiež napísalo, že stretnutie pripravil bývalý jazdec tímu Sky a domáca hviezda Rigoberto Urán (:efd:).

Vyjadrenie Lucena:

„Je to naším snom a túžbou. Projekt by mal stáť 30 miliónov dolárov ročne, čo v spoločnosti s troma nadnárodnými podnikmi môžeme dosiahnuť. Analáýza Sky ukazuje dokonca možnosť zisku, ktorý by spločnosti investíciou dosiahli.“

Team Sky má bohatú históriu s Kolumbijčanmi, veď za nich jazdili mená ako Rigoberto Urán alebo Segio Henao. Tento rok sa v kádri Sky nachádzajú Sebstian Henao s talentovanými Ivanom Sosom a Eganom Bernalom. Posledný menovaný podpísal nový päťročný kontrakt a už vo veku 22 rokov dostane líderskú pozíciu na pretekoch Grand Tour.

Firma Ecopetrol sa v poslednom čase drží v blízkosti prezidenta a spoločne chcú zlepšiť stav športu v Kolumbii. Podľa oficiálnych zdrojov štát vlastní až 80 percent akcií Ecopetrolu. Odhadovaný čistý príjem podniku je na hranici dvoch miliárd eur ročne.

Taliansky denník La Gazzetta dello Sport informuje o tom, že práve Ecopetrol by mal byť na čele spolku sponzorov, ktorí by prevzali tím. To by znamenalo, že v súčasnosti britský celok by bol zaregistrovaný v Kolumbii a stal sa tak prvým takýmto tímom v najvyššej divízii. Podľa pravidiel UCI je registrácia na sezóny 2020-2023 možná do 1. apríla.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár