Team Sky prišiel o hlavného sponzora

zdroj: twitter.com/TeamSky

Jeden z najlepších tímov súčasnosti, Team Sky, ohlásil, že ich dlhodobý sponzor Sky ukončí spoluprácu po konci sezóny 2019. Britská stajňa kategórie World Tour to ohlásila v stredu ráno. Taktiež sa vyhlásilo, že ak sa nájde nový titulný sponzor, tím bude pokračovať aj v roku 2020.

Výkonný riaditeľ Sky Group Jeremy Darroch povedal: „Po vyše dekáde pôsobenia nemôžem byť šťastnejší z toho, čo sme dosiahli s Team Sky a partnermi z britskej cyklistiky. Koniec roka 2019 je pre nás správny čas na to, aby sme otvorili novú kapitolu v príbehu Sky vrátane programu Sky Ocean Rescue (projekt, ktorý bojuje proti znečisteniu morí).“

Mediálna a telekomunikačná spoločnosť Sky vlastnila tím od jeho založenia v roku 2010. Z neho sa neskôr zrodili prví britskí víťazi pretekov Tour de France. Najskôr to bol Sir Bradley Wiggins v roku 2012, potom ho napodobnili Chris Froome v rokoch 2013, 2015, 2016 a 2017 a tento rok aj Geraint Thomas. Stajňa má na konte 322 víťazstiev vrátane 8 celkových prvenstiev z pretekov Grand Tour, 52 z menších etapových podujatí a 25 z jednodňových pretekov.

O odchode spoločnosti z cyklistiky sa začalo špekulovať po tom, čo firmu odkúpil americký telekomunikačný gigant Comcast. Onedlho firmu opustil zástanca cyklistického projektu, vtedajší riaditeľ James Murdoch.

Šěf cyklistického tímu Sir Dave Brailsford povedal: „Vízia Team Sky prišla s ambíciou vybudovať čistý, víťazný tím okolo britských jazdcov a personálu. Úspech tímu spočíval v talente, odhodlaní a v tvrdej práci úžasnej skupiny ľudí, ktorí neustále čelili novým výzvam a posúvali sa na vyššiu úroveň.
Nič z toho by nebolo možné bez Sky. Sme hrdí na to, že sme stáli pri transformácii Británie na cyklistickú krajinu.“

54-ročný manažér taktiež hovoril o budúcnosti celku: „Kým Sky si pôjde vlasntou cestou, budúcnosť tímu je stále otvorená a nový partner by mal skvelú možnosť prezentácie. Chcel by som poďakovať všetkým jazdcom a pracovníkom, súčasným a minulým, ale aj fanúšikom, ktorí nás podporovali.
Určite sme ešte neskončili. Pred nami je ešte jeden rok a urobíme všetko pre to, aby sme tímu Sky priniesli ešte viac úspechov.“

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár