Team Sky uchmatol Quick-Stepu talentovaného Ekvádorčana

Prestupy

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Po skončení hlavnej časti sezóny začal byť na prestupovom trhu aktívny aj dominantný tím posledných rokov – britský Team Sky. Ten dokázal získať Ekvádorčana Jhonatana Narváeza (:qst:). 21-ročný talent dokonca predčasne zrušil zmluvu so svojím už bývalým zamestnávateľom Quick-Step Floors. Narváez  nedokončil druhú etapu čínskych pretekov Tour of Guangxi, ale britský celok si ho vyhliadol ako novú posilu do tímu.

Ekvádorský šampión počas sezóny predviedol aj napriek mladému veku kvalitné výkony. V slušnej konkurencii skončil druhý na jednodňovke Royal Bernard Drome Classic alebo piaty na Okolo Valónska. V sezóne 2017 ešte za kontinentálny tím Axeon Hagens Berman dokázal ovládnuť celkové poradie na Circuit des Ardennes International alebo vyhrať etapu na Tour of the Gila. Podľa pôvodných podmienok by mal Narvaéz zostať v najúspešnejšom tíme na Grand Tours do konca sezóny 2020. Team Sky si ho vyžiadal ako ďalšiu časť „mladej juhoamerickej časti tímu“. V nej je kolumbijský supertalent Egan Bernal (:sky:), ktorý vo veku 21-rokov patril k hlavným vrchárskym pomocníkom Gerainta Thomasa (:sky:) pri výhre na Tour de France. Zatiaľ nepotvrdený je prestup Ivána Ramira Sosu z tímu Androni Giocattoli – Sidermec. V lete sa ešte zdalo, že Kolumbijčan by mal putovať do Treku-Segafredo, no nové informácie hovoria o lákavej ponuke od britského tímu Sky.

„Som veľmi šťastný z tejto možnosti pridať sa do tímu Sky. Teším sa na prácu s tímom a to, že do toho dám 100 percent, takže sa budem môcť rozvíjať ako jazdec. V tejto sezóne som proti nim jazdil a teraz sa nemôžem dočkať, kedy stretnem svojich nových spolujazdcov. Viem, že si užijem to, že budem časťou tohto tímu. Je plný veľkých mien, ktoré dosiahli veľké úspechy a taktiež má silnú skupinu zloženú z jazdcov z Latinskej Ameriky,“ vyjadrila sa nová posila Sky.

S úspešným tímom sa po tejto sezóne lúčia Sergio Henao (:uae:), Beñat Intxausti (Euskadi – Murias) a Lukasz Wisniowski (CCC Sprandi).

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár