Teunissen nešťastne spadol a má po jari

Mike Teunissen (:tjb:) nešťastne spadol o kameň na zjazde. Stalo sa to počas tréningovej jazdy na Tenerife, kde bol s tímom na sústredení. Najnovšie správy z Jumbo-Visma hovoria o tom, že 28-ročný klasikár nebude môcť kvôli zraneniu pretekať niekoľko týždňov. Chýbať tak bude hlavne na jarných klasikách, kde mal pomáhať Woutovi van Aertovi.

Po páde mu bola poskytnutá prvá pomoc a bol prevezený domov do Holandska. Po vyšetreniach sa ukázalo, že jeho ľavé stehno je poškodené. Nejde o zlomeninu, ale o väzivo, šľachy či svaly.

Mal patriť k hlavným mužom po boku lídra Van Aerta, ktorý zápasil s nedostatkom pomoci na kockových podnikoch. Bývalý cyklokrosár Teunissen by  oporou rozhodne bol.

Mike Teunissen

„Zvyčajne som celkom optimistický a dobrý technik na bicykli. Ale teraz mám pocit, že nie som ani jedno z toho. Vlaňajší rok bol ťažký a teraz opäť zažívam sklamanie, keďže som spadol na tréningu na Tenerife. Moji spolujazdci ma videli spadnúť a povedali, že to bola iba smola. Trafil som slabo viditeľný kameň. Budem potrebovať niekoľko týždňov na zotavenie,“ napísal Teunissen na Instagrame.

Najväčším úspechom v kariére Teunissena je jeh víťazstvo v prvej etape Tour de France 2019. Tam v zradnom šprinte porazil Petra Sagana a obliekol sa do žltého dresu, ktorý nosil ďalšie tri dni.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár