Thibaut Pinot v slzách opúšťa Tour

Tour de France 2019
Pinot opúšťa Tour de France

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

V 19. etape Tour de France došlo ešte pred kopcom Col de l’Iseran k obrovskému šoku pre domácich priaznivcov. Thibaut Pinot (FDJ) prišiel v prvých 30 km k zdravotníckemu vozidlu a odišiel zo skupiny favoritov. Nechal si previazať ľavé koleno.

O niekoľko kilometrov už strácal na svojich konkurentov viac ako dve minúty. Po 35 km etapy si v spoločnosti tímového kolegu Ladagnousa (FDJ) v slzách vysadol z bicykla a zamieril do tímového auta. 29-ročný Pinot sa v predošlých kilometroch zaradzoval do zadných skupín. Jeho spolujazdci sa však pri ňom nezastavovali, čiže určite už vedeli pred etapou, že s Francúzom nie je niečo v poriadku.

Podľa dostupných informácií si natrhol sval v 17. etape. To ho brzdilo aj vo včera, no nestratil žiaden čas. Do kráľovskej 19. etapy vstúpil ako piaty muž celkovej klasifikácie, na vedúceho krajan Juliana Alaphilippa (:qst:) strácal 1:50. No ak by najväčšie prekvapenie na čele napokon v horách zlyhalo, na druhého Egana Bernala (:ins:) iba 20 sekúnd. Pinot tak bol najväčšou nádejou pre Francúzov, ktorí na svojho víťaza Tour čakajú od roku 1985.

Na tejto Tour sa ukazoval ako najlepší vrchár, keď vyhral dôležitú pyrenejskú 14. etapu na Tourmalet.

Potvrdila sa jeho smola v posledných týždňoch Grand Tours. Tour predčasne opustil v rokoch 2013, 2016 a 2017. Kvôli vyčerpaniu nepotvrdil svoje tretie miesto v poslednej alpskej etape Giro d’Italia 2018. Jeho najlepším výsledkom na trojtýždňových etapákoch je tretie miesto na Tour z roku 2014.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár