Thomas uštval Sagana i Štybara

E3 Harelbeke

zdroj: twitter.com/teamsky

Geraint Thomas (SKY) vyhral ďalšiu nádhernú belgickú klasiku E3 Harelbeke. Svoj sólo únik dokonal 4 km pred cieľom, keď sa dokázal zbaviť Zdeňka Štybara (EQS) a Petra Sagana (TCS). Kým český cyklista dorazil napokon na druhom mieste, tak nášmu jazdcovi ostali oči pre plač a v závere ho predstihol i pelotón. Tretie miesto nakoniec „urval“ v záverečnom špurte pelotónu Matteo Trentin, ktorý tak podtrhol úspech stajne Etixx – Quick – Step.

Začiatok preteku sa presunul z centra mesta na okraj k futbalovému štadiónu Forestier, pretože prebiehali konštrukčné práce v centre mesta. Najvačšie meno, ktoré napokon neštartovalo bolo Filippo Pozzato (LAM), ktorý mal horúčku a problémy s tráviacim traktom. Zaujímavosťou bolo aj výváženie vlastnej hmotnosti pivom a to pre minuloročného víťaza Petra Sagana.

Na 40. kilometri prišla prvá havária, v ktorej figurovali mená ako Cancellara (TFR), Jonh Degenkolb (TGA) a Lars Boom (AST), no všetci boli späť na bicykli čo nevidieť. Potom nasledoval v celku kľudný prieheh preteku až kým, sa trio jazdcov neutrhlo pred kopcom Oude Kwaremont na hranici cca 41 km pred cieľom. Navzdory snahe tímu BMC pracovala trojica výborne a udržiavala si minútový náskok pred prenasledovateľmi. Geraint Thomas sa rozhodol zaútočiť, pretože si neveril v prítomnosti Sagana a nerád by bol, aby sa rozhodovalo v záverečnom špurte. Brit sa však vďaka svojím tempárskym schopnostiam dokázal odpútať a udržať svoju sólo jazdu až do konca a zaslúžene ovládol E3 Harelbeke.

Celkové poradie:

1.Geraint ThomasSKY5 h 15′ 00“
2.Zdeněk ŠtybarEQS00′ 25“
3.Matteo TrentinEQS00′ 38“
4.Alexander KristoffKAT00′ 00“
5.Sep VanmarckeLOT00′ 00“
6.Matti BreschelTCS00′ 00“
7.Jurgen RoelandtsLTS00′ 00“
8.Jack BauerTCG00′ 00“
9.Jens KeukeleireOGE00′ 00“
10.Daniel OSSBMC00′ 00“

Záverečné kilometre:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár