Tím Bora – Hansgrohe je kompletný

zdroj: cyclingmagazine.de

Nový tím Petra Sagana oficiálne predstavil posledné tri posily, ktoré budú v zostave pre nasledújuci ročník. Nové tváre sú Aleksejs SaramotinsMatteo Pelucchi z IAM cycling a Jay McCarthy z Tinkoff teamu. Zo zdravotných dôvodov musel kariéru ukončiť Dominik Nerz. Bora – Hansgrohe tak potvrdila finálnu 27-člennú zostavu. V nemeckom tíme bude pôsobiť 11 rôznych národností a 8 domácich jazdcov. Najväčším nákupom Bory bol slovenský cyklista, ktorý by mal byť najlepšie plateným jazdcom histórie cyklistiky. Nemecký tím taktiež podpísal zmluvu so sponzorom Hansgrohe a prešiel zo značky bicyklov Argon 18 na Specialized.

Lotyš Saramotins by mal posilniť zostavu v klasikách a pomáhať Petrovi Saganovi. 34-ročný rodák z Rigy má za sebou niekoľko sezón vo World Tour tíme a jeho skúsenosti môžu Petrovi iba pomôcť. Matteo Pelucchi je ďalšou alternatívou pre šprinty, môže pomáhať Samovi Benettovi či Petrovi Saganovi a rozbiehať hromadné dojazdy. Jay McCarthy sa bude snažiť nadviazať na sezónu 2016, kedy debutoval vo World Tour. Jeho využitie bude hlavne v krátkych etapových pretekoch a jednodňových podnikoch.

Športový riaditeľ Bory Ralph Denk povedal:

„Myslím, že sme urobili dobrú prácu. Máme silnú zostavu a som rád, že tretina jazdcov je z Nemecka. Sme nemecká stajňa, sponzor je nemecký a našli sme i dobrých ľudí z Nemecka. Zmenili sme i celkový prístup. Máme nový trénerský tím, ktorý bude pracovať na vyššej profesionálnej úrovni. Toto je dôležité hlavne pre mladých jazdcov.“ 

Zostava tímu pre nadchádzajúcu sezónu:

Pascal Ackermann (Ger), Shane Archbold (NZl), Jan Bárta (Cze), Erik Baška (Svk), Cesare Benedetti (Ita), Sam Bennett (Irl), Maciej Bodnar (Pol), Emanuel Buchmann (Ger), Marcus Burghardt (Ger), Silvio Herklotz (Ger), Lopold König (Cze), Michael Kolář (Svk), Patrick Konrad (Aut), Rafal Majka (Pol), Jay McCarthy (Aus), Jose Mendes (Por), Gregor Mühlberger (Aut), Matteo Pelucchi (Ita), Christoph Pfingsten (Ger), Lukas Pöstlberger (Aut), Pawel Poljanski (Pol), Juraj Sagan (Svk), Peter Sagan (Svk), Aleksejs Saramotins (Lat), Andreas Schillinger (Ger), Michael Schwarzmann (Ger) a Rudiger Selig (Ger).

 

Čo si o tíme Bora – Hansgrohe myslíte vy?

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár