Tím Katusha končí. Miesto vo World Tour zaplní Israel Cycling Academy

zdroj: twitter.com/CyclistTR

Tím Katusha-Alpecin končí po 11 rokoch pôsobenia v najvyššej cyklistickej lige. Licenciu preberie prokontinentálny tím Israel Cycling Academy. Takisto sa do dresov oblečú jazdci bývalého švajčiarsko-ruského tímu, ktorí mali s Katushou kontrakt na ďalšiu sezónu.

Informácie potvrdil belgický denník Het Nieuwsblad. Tím mal viaceré problémy s rozpočtom aj sponzormi a dohoda s Israel Cycling Academy sa tak ukázala ako jediné východisko. Jazdci, ktorí sa presúvajú do izraelského tímu, sú napríklad Alex DowsettHarry TanfieldEnrico Battaglin alebo Rick Zabel . Otáznik visí nad pravdepodobne najväčšou hviedzou tímu, mladým Nilsom Polittom, druhým mužom Paríž – Roubaix a veľmi silným klasikárom. Ten má podľa vyjadrení vlastné plány. To môže znamenať hocičo, udržanie sa v staro-novom tíme alebo aj prestup do iného celku.

Šéf tímu ICA Kjell Carlström má pred sebou ťažkú úlohu. Už teraz má v tíme 27 jazdcov, pričom sa k nim má pridať ešte 11 borcov z Katushe s platným kontraktom. Niektorým tak bude musieť povoliť prestup, keďže pri súčasnom počte by tím prekročil maximálny možný počet jazdcov v tíme World Tour.

Tím Katusha vznikol v roku 2009 v rukách ruského miliardára Igora Makarova. Tím s výrazným ruským vplyvom sa na výslnie dostal vďaka Joaquímovi Rodrigezovi alebo Alexandrovi Kristoffovi. Španiel získal s tímom dvakrát monument Okolo Lombardie aj viaceré etapové triumfy na Vuelte alebo Tour de France. Nór Kristoff zažil s tímom najväčšie úspechy kariéry, keď zvíťazil na monumentoch Miláno – San Remo aj Okolo Flámska.

Cesta Israel Cycling Academy začala v kontinentálnej úrovni v roku 2015. Odvtedy sa aj vďaka marketingovému ťahu Giro d’Italia dostala pri štarte v Izreaeli na svoju prvú Grand Tour. Kanadsko-izraelský miliardár Sylvan Adams leje do tímu veľké peniaze. V ďalšej sezóne sa predbežne predpokladá s jazdcami ako Dan Martin, Davide Cimolai alebo Ben Hermans.

 

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár