Tím Movistar je s doterajším priebehom Vuelty spokojný

Vuelta a España 2018

zdroj: twitter.com/Movistar_Team

Prvý voľný deň prišiel po deviatej etape, ktorá končila na stúpaní La Covatilla a bola zatiaľ najťažšou v 73. ročníku pretekov Vuelta a España. V pondelok oddychoval v červenom drese celkový líder Simon Yates (:mts:). Za ním je v priebežnom poradí druhý Alejandro Valverde (MOV) so stratou iba jednej sekundy. Po ňom nasleduje tretí Nairo Quintana (MOV), ktorý na vedúceho Brita stráca prijateľných 14 sekúnd.

„Pre mňa a môj tím by bolo veľmi ťažké byť v lepšej celkovej pozícii,“ povedal Valverde na pondelkovej tlačovej konferencii,
„Veci sú na tom veľmi dobre, dve víťazné etapy, druhá a tretia celková pozícia s malými rozdielmi – jedna sekunda pre mňa a štrnásť sekúnd pre Naira.“

„Teraz sme na Vuelte a nemôžeme zahodiť šance pre mňa a pre Naira. Samozrejme, majstrovstvá sveta majú pre mňa skvelú trať, ale to, že tu miniem viac energie by nemalo ovplyvniť môj cieľ.
Je trochu nepríjemné, že som nebol na čele kvôli jednej sekunde, ale na druhej strane to znižuje tlak na nás. Osobne by som chcel byť vo vedení, ale takto niekedy veci fungujú,“
doplnil 38-ročný španielsky univerzál. Ten ovládol druhú etapu pred Michalom Kwiatkowskim (:sky:) a ôsmu pred Petrom Saganom (BOH).

 

Odhodlanie nosiť červený dres v poslednej etape v Madride má Nairo Quintana (MOV). 28-ročný Kolumbijčan už včera potrápil hlavných ašpirantov na titul, keď v predposlednom kilometri zaútočil a zobral so sebou viacerých jazdcov.

zdroj: twitter.com/Movistar_Team

„Som spokojný so všetkými spolujazdcami. Máme skvelý tím na všetko, jazdíme skvele od začiatku. Keď som napríklad dostal defekt, tím stál za mnou a pomáhal mi. To je veľmi dôležité,“ povedal jazdec, ktorý španielsku Grand Tour vyhral v roku 2016.

„Hlavný sezónny cieľ bola Tour, a keď to nevýjde, tak sa zdá, že ste neurobili nič. Ale som tu späť s dobrými nohami a veci idú dobre, mám dobrú šancu,“ pokračoval tretí muž celkového poradia.

Quintana naznačil, že 15. etapa na stúpanie Lagos de Covadonga bude najdôležitejšou. V roku 2016 tu vyhral a obliekol sa do červeného dresu.

„Možno to bude etapa, kde urobíme najväčší rozdiel. Uvidíme, ako na tom budú protivníci. Simon Yates je z nich najaktívnejší a najsilnejší. Jeho útok na Alfacare (v 4. etape) bol veľmi silný a získal tam aj nejaký čas. Po Gire je svieži, má dobrý tím a je motivovaný.
Kolumbijčania jazdia tiež veľmi dobre a LottoNL-Jumbo jazdá veľmi dobre ako kolektív. Jedna vec je istá: bude to skutočná vojna. Diváci sa nebudú nudiť,“
pokračoval Quintana.

Tímový manažér Eusebio Unzue bol taktiež spokojný s momentálnou pozíciou tímu.

„Rozdiely v celkovom poradí budú v druhom týždni o dosť väčšie, ale teraz sa nám darí,“ povedal 63-ročný Španiel. Taktiež poznamenal, že pre Mikela Landu (MOV) bude zložité sa dať pred majstrovstvami sveta do poriadku zo zranení. Tie utrpel na pretekoch Clasica San Sebastian. Unzue však dúfa, že Španielsky vrchár bude v poriadku na talianske jesenné klasiky vrcholiace podnikom Okolo Lombardie.

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár