Tím Quick-Step našiel nového sponzora, veľké mená môžu zostať

zdroj: twitter.com/quickstepteam

Ešte v tento piatok sa na povrch dostala správa, že šprintér tímu Quick-Step Floors Fernando Gaviria (:qst:) prestupuje do UAE Team Emirates. Navyše podľa rôznych zdrojov mal do tímu Astana prestúpiť nový vrchársky objav Enric Mas (:qst:). Dôvodom bol chýbajúci titulný sponzor ich súčasného tímu. Táto nejasná situácia sa však zmenila po pondelkovej tlačovej konferencii. Na nej šéf tímu Patrick Lefevere ohlásil príchod nového titulného sponzora. Je ním belgická firma Deceuninck a stajňu by mala sponzorovať počas ďalších troch sezón. Nový názor tímu bude Deceuninck-QuickStep. Spločnosť sa zaoberá výrobou plastových okien a na trhu pôsobí od roku 1956.

„Vďaka ich odhodlaniu a vôli ostatných partnerov môže tento tím myslieť na budúcnosť a stavať na tom, čo sme dosiahli počas tejto neskutočnej sezóny,“ povedal Belgičan Lefevere. Ten v júli oznámil, že tím bude hľadať nového hlavného sponzora po tom, čo firma na výrobu podláh sa posunula na vedľajšie miesto. Spoločnosť Quick-Step však bude aj naďalej v názve tohto úspšeného belgického programu. V ňom sa nachádza už od roku 1999.

„Počas minulých sezón sme ukázali, že sme veľkí hráči v tomto športe. Naše výsledky garantujú sponzorom zviditeľnenie na medzinárodnej scéne. Štruktúra a služby, ktoré poskytujeme našim partnerom, im pomáhajú vytvoriť silnú marketingovú základňu, aby mohli svojim zákazníkom poskytnúť exkluzívnu skúsenosť. Som veľmi rád, že máme za sebou takú medzinárodnú spoločnosť. Verím, že sa nám podarí splniť naše spoločné ciele,“ pokračoval Lefevere. Tím dlho nemal istotu nového sponzora aj napriek tomu, že jazdci v modrých dresoch vyhrali tento rok rekordný počet pretekov. Pred poslednými podujatiami sezóny ich majú dovedna 69. Najnovší triumf dosiahli v tímovej časovke na Majstrovstvách sveta v Innsbrucku.

O budúcnosti Gaviriu a Masa by sme sa mali oficiálne dozvedieť v nasledujúcich dňoch. Kolumbijčan Gaviria však na sociálnej sieti Twitter pochválil s novinkou. Ten istý príspevok zdieľal aj druhý muž Vuelty, Španiel Mas.

Definitívny odchod ohlásili jazdci Niki Terpstra, Max Schachmann a Laurens De Plus.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár