Tím Quick – Step potvrdil 27-člennú zostavu pre rok 2018

zdroj: twitter.com/quickstepteam

Sezóna 2017 je za nami a tímy sa už pripravujú na nasledujúci ročník. Niektoré už dokonca zverejnili 25-členné súpisky. Na pretekoch Grand Tour sa predstavia podľa nových pravidiel už len 8-členné zostavy a tak tímy redukovali stavy. Najväčšie nákupy spravil tím z blízkeho východu – UAE, ktorý do svojich radov priviedol 6 nových mien. Movistar sa nenchal zahambiť a predstavil päticu nováčikov. Dnes si predstavíme belgickú stajňu Quick – Step, ktorá priviedla šesticu jazdcov. Belgičania získali 56 triumfov v minulej sezóne. Za 15 sezón v profesionálnom pelotóne nazbierali neuveriteľných 615 víťazstiev. I belgický tím redukoval stavy. V súčasnej zostave je už len 27 jazdcov oproti 31 v minulej sezóne.

Do čela sa v pomyselnom rebríčku tímu posunuli Fernando Gaviria, Philippe Gilbert a Bob Jungels. V belgickom tíme neostal po minulej sezóne kameň na kameni. Patrick Lefevre dlho bojoval o sponzorov, no nakoniec predĺžil zmluvy so súčasnými, no hviezdy si už nemohol dovoliť platiť. Odišli Marcel Kittel (:kat:), Matteo Trentin (:ors:), David De La Cruz (:sky:), Dan Martin (:uae:), Julien Vermote (:ddd:), Jack Bauer (:ors:) a Gianluca Brambilla (:tfr:). Po Paríž – Roubaix kariéru ukončil legendárny Tom Boonen. Zostava sa počas zimy výrazne omladila. Rady posilnili Elia Viviani (:sky:), Alvaro Hodeg, Fabio Jakobsen zo SEG Racing Academy, James Knox z Team Wiggins, Michael Mørkøv (:kat:), Jhonatan Narvaez z Axeon Hagens Berman a Florian Sénéchal z Cofidisu. Oficiálne predstavenie tímu prebehne 9. januára v Calpe v Španielsku.

Zostava tímu Quick – Step pre rok 2018

Julian Alaphilippe, Eros Capecchi, Rémi Cavagna, Laurens De Plus, Tim Declercq, Dries Devenyns, Fernando Gaviria, Philippe Gilbert, Alvaro Hodeg, Fabio Jakobsen, Bob Jungels, Iljo Keisse, James Knox, Yves Lampaert, Davide Martinelli, Enric Mas, Michael Mørkøv, Jhonatan Narvaez, Maximiliano Richeze, Fabio Sabatini, Maximilian Schachmann, Florian Sénéchal, Pieter Serry, Zdeněk Štybar, Niki Terpstra, Petr Vakoč a Elia Viviani.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár