Tím Sunweb začal rok 2018 prezentáciou v Berlíne

zdroj: Filip Drábek

Štart novej sezóny sa už nezadržateľne blíži a tímy sa na to patrične pripravujú. V minulom roku patril k najlpeším tímom nemecký celok Sunweb. Včera sa v Berlíne konala slávnostná prezentácia troch celkov, ktoré nosia dres Sunweb. Druhý rok po sebe to bude mužský, ženský a tím s mladými jazdcami, ktorí budú mať možnosť rozvíjať sa. Seniorský mužský aj ženský celok patria do najvyššej klasifikácie tímov, čiže kategórie WorldTour. Na konferencii v Umspannwerk-Alexanderplatz sa taktiež objavili aj nové posily Sunwebu. Čierno-biely dres si prvýkrát obliekli jazdci ako Edward Theuns, Michael Storer či Luis Vervaeke. Počas tejto konferencie boli oznámené viaceré novinky týkajúce sa kalendára pretekov, predĺženia zmlúv či sponzorstiev.

Na konferencii sa zúčastnil aj redaktor portálu cyklonews, Filip Drábek. Svoje postrehy vám prinesie v ďalšom vydaní relácie Cyklopodcast.

Samotný sponzor, spoločosť Sunweb, sprostredkúva cesty a zájazdy za oddychom. Ich hlavnou filozofiou pri cyklistickom tíme je vytvárať zážitky pre športovcov. Zážitok zo športu však môže zkaziť podvázdzanie a doping. Preto sa hlavný sponzor rozhodol investovať a zapojiť sa do antidopingového programu riadeným Dopingautoriteit, národnou antidopingovou agentúrou Holandska. Tá taktiež spolupracuje s rôznymi ďalšími medzinárodnými organizáciami. Sunweb vidí, že je jedným z hlavných investorov pre šport a cíti zodpovednosť voči používaniu dopingu. Zdôraznili, že tento program je ďalším krokom k vyčisteniu cyklistiky a pobeží od začiatku sezóny.

„Spoločnosť, ktorá je zodpovedná za šport a tím si myslí, že musí vynaložiť nejaké úsilie do chránenia, tých, ktorí sú v cyklistike čestní a čistí. Najlepším spôsobom, ako ich ochrániť je zvýšenie úsilia v antidopingovom programe a odhaliť tých, ktorí športujú s nečistými úmyslami,“ vyjadril sa CEO skupiny Sunweb, Tim Van der Bergh.

Dôležitým oznámením bolo predĺženie zmluvy Wilca Keldermana. Holanďan zostane v nemeckom tíme minimálne do konca sezóny 2020. Sezóna 2017 bola pre 26-ročného jazdca prvou v drese Sunwebu. Počas nej si dokázal zaistiť štvrté miesto na Vuelte v ťažkej konkurencii. Na poslednej Grand Tour sezóny sa mu až 8-krát podarilo dojsť v etape do 10. miesta. Holanďan bol taktiež súčasťou mužstva, ktoré dokázalo vyhrať tímovú časovku na Majstrovstvách sveta v Bergene. Okrem individuálnych úspechov bol hlavným pomocníkom pre ďalšieho Holanďana, Toma Dumoulina na jeho víťaznej Giro d’Italia.

Pravdepodobne najsledovanejším ozámením bolo potvrdenie Dumoulina, že sa zúčastní na ďalšom ročníku Gira. Navyše sa následne po pretekoch rozhodne, ako to bude s pôsobením na Tour de France či Vuelte. Do Gira počkáme na vyhlásenia iných jazdcov o účasti, ale už teraz vieme povedať, že Dumoulin bude opäť patriť k najvážnejším kandidátom na zisk ružového dresu.

Čo sa týka sponzorov, tím Sunweb potvrdil spoluprácu so spoločnosťou Samsung Electronics, ktorá pomôže tímu so zdieľaním rôznych fotografií a videí počas aj mimo pretekov. Spoločne dúfajú, že prinesú profesionálnu cyklistiku bližšie k ľuďom prostredníctvom moderných médií.

Cyklisti budú aj v ďalšej sezóne jazdiť na bicykloch značny Giant.

Nová sezóna začína 16. janára v Austrálii na Santos Tour Down Under, kde sú registrovaní aj jazdci Sunwebu. Budú to jazdci Arndt, Bauhaus, Haga, Hamilton, Oomen, Storer a Teunissen.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár