Ktoré tímy budú štartovať na Tour de France 2022?

Tour de France 2022
Tím TotalEnergies Tour de France 2022

zdroj: twitter.com/petosagan

Organizátori Tour de France zverejnili zoznam tímov, ktoré sa v júli postavia na štart najslávnejších cyklistických pretekov. Divoké karty dostali B&B Hotels-KTM a TotalEnergies, za ktorý od novej sezóny jazdí Peter Sagan.

V Kodani sa 1. júla v úvodnej časovke predstaví všetkých 18 World tímov, ktoré majú účasť povinnú. Automatickú pozvánku dostali aj dva tímy z nižšej kategórie ProSeries, Alpecin-Fenix a Team Arkéa-Samsic. Vo svetovom rebríčku ide o dve najvyššie postavené zostavy, ktoré ponúkajú hviezdy ako Mathieu van der Poel alebo Nairo Quintana.

Zvyšné dva pozvánky boli na rozhodnutí organizátorov zo spoločnosti ASO. Pozvánka pre TotalEnergies je pochopiteľná, keďže Peter Sagan predstavuje marketingový prínos pre tím, ale aj pre celé preteky.

„Ďakujeme za pozvánku. Sme veľmi hrdí na to, že budeme súčasťou Tour de France 2022,“ napísal tím TotalEnergies na sociálne siete.

Tímy na Tour de France 2022:

Atraktívny Uno-X sa nedostal

Posledné voľné miesto však vzbudzuje otázky. Výber francúzskeho tímu B&B Hotels-KTM dáva zmysel pre francúzske publikum a aj samotnú zostavu, ktorej celý finančný model ja založený na účasti na najsledovanejšej udalosti roka. Zo športového hľadiska však nemusí patriť k atraktívnym voľbám.

Nórska zostava Uno-X pred časom oznámila, že požiadala o divokú kartu. V prospech im hral hlavne štart v Dánsku, keďže v formácia je zložená výhradne zo severských jazdcov z Nórska a Dánska.

„Plne rešpektujeme rozhodnutie a sme vďační za iné skvelé pozvánky na veľké preteky, ktoré nás v nasledujúcom roku čakajú. Budeme pokračovať v boji a tento tím aj tak čoskoro uvidíme na mnohých Grand Tours. Ideme na dlhú trať,“ napísal riaditeľ tímu Uno-X Jens Haugland.

Tím Uno-X dostal od organizátorov Tour de France, spoločnosti ASO, pozvánku na preteky Critérium du Dauphiné alebo klasiky Valónsky šíp a Liege – Bastogne – Liege.

Jazdci ako Ramus Tiller alebo Kristoffer Halvorsen posledné roky bodujú na takmer všetkých pretekoch, na akých sa ukážu. Za tím jazdí aj jeden z najväčších vrchárskych talentov súčasnosti, víťaz Tour de l’Avenir Tobias Halland Johannessen.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár