Tirreno – Adriatico: Alaphilippe nedal znova nikomu šancu, Sagan oddychoval

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Preteky Tirreno – Adriatico dnes mali na programe druhú etapu, po včerajšej časovke dnes na pelotón čakalo 195 kilometrov. Začiatok bol v prímorskom mestečku Camaiore, koniec bol v Pomarance. Prvý výrazný atak prišiel po desiatich kilometroch pretekania. V skupine bola pätica jazdcov – Markel Irizar (:tfr:), Natnael Berhane (Cofidis), Stepan Kurianov (Gazprom-RusVelo), Mirco Maestri (Bardiani-CSF) a Sebastian Schönberger (Neri Sottoli-Selle Italia). Na značke 60 km bol ich náskok necelé 4 minúty. Po ďalších 60 kilometroch prišla konečne aktivita z hlavného balíka. Do čela pelotónu naskočili Jumbo-Visma a Mitchelton-Scott, po desiatich kilometroch sa pridal i tím Sunweb.

Táto aktivita priblížila únik na jednu minútu. 30 kilometrov pred cieľom prišla správa o odstúpení Gianniho Moscona (:sky:). Oficiálna informácia hovorila o odstúpeni kvôli chorobe. 20 kilometrov pred koncom mal technické problémy Peter Sagan (BOH), ktoré ho zdržali a tak sa zvesil nohy a šetril sily na zajtra. Spolu s ním tam bol i Rafal Majka (BOH), ktorý na tom nebol dobre po včerajšom páde. 13 kilometrov pred páskou bol únik zlikvidovaný a v hlavnom balík sa začalo taktizovať.

Záver

Prvý atak prišiel od Daniela Ossa (BOH). 6 kilometrov pred cieľom nastúpil a odskočil, no o kilometer bol späť v hlavnom balíku. O niečo neskôr zavelila do útoku Astana a roztrhala čelo. Všetko najlepšie využil Primož Roglič (:tjb:), ktorý zapol motor a odskočil. Doplnili ho i ďalší jazdci, ktorí nespolupracovali a spomalili ho. Kilometer pred dojazdom tak stále bola pokope veľká skupina favoritov. Slovinec to skúsil ešte raz, no znova neuspel. Všetko sa rozhodlo v záverečnom špurte do stúpania. Kto iný ako Julian Alaphilippe (:dqt:) ukázal súperom chrbát. Francúz si parádne počkal, takticky sa neunáhlil a nedal nikomu šancu.

Celkové poradie

Do čela pretekov sa po dnešku dostáva Adam Yates (:mts:), ktorý dnes obsadil piate miesto.

Výsledky 2. etapy:

1.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:4:48:09
2.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:
3.Alberto Bettiol (Ita):efd:
4.Tiesj Benoot (Bel):lts:
5.Adam Yates (GBr):mts:
6.Valerio Conti (Ita):uae:
7.Primož Roglič (Slo):tjb:
8.Wout Poels (Ned):sky:
9.Jakob Fuglsang (Den)AST
10.Tim Wellens (Bel):lts:

Celkové poradie:

1.Adam Yates (GBr):mts:5:10:34
2.Brent Bookwalter (USA):mts:
3.Primož Roglič (Slo):tjb:0:00:07
4.Laurens de Plus (Bel):tjb:
5.Soeren Kragh Andersen (Den):sun:0:00:22
6.Tom Dumoulin (Ned):sun:
7.Sam Oomen (Ned):sun:
8.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:0:00:27
9.Kasper Asgreen (Den):dqt:0:00:37
10.Wout Poels (Ned):sky:0:00:47
Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár