Tirreno – Adriatico: Mitchelton-Scott vyhral úvodnú časovku, dvojica z BORA – hansgrohe spadla po kolízii s chodcom

zdroj: twitter.com/TirrenAdriatico

Dnes sa začali etapové preteky Tirreno – Adriatico. Štarovalo sa tradične na pobreží Tyrrhenského mora tímovou časovkou v meste Lido di Camaiore. Tá mala dĺžku 21,5 kilometra a rovinatý profil.

Na chodca doplatili Rafal Majka a Oscar Gatto z Bora – hansgrohe

Počas časovky pršalo a cesty boli mokré, no to nebola jediná hrozba pre jazdcov. Formácii tímu Bora – hansgrohe s Petrom Saganom (BOH) vošiel do cesty chodec. Síce sa prví muži vo vlaku dokázali vyhnúť tomuto nešťastníkovi, Poliak Rafal Majka (BOH) do neho narazil a pádu sa nevyhla ani nová akvizícia tímu Oscar Gatto (BOH). Tí sa síce pozberali zo zeme a pokračovali samostatne, no neboli schopní sa vrátiť späť k tímovým kolegom.

Najrýchlejší bol Mitchelton-Scott

Časovku ovládol austrálsky tím Mitchelton-Scott (:mts:) v zložení: Adam Yates, Alex Edmondson, Brent Bookwalter, Luke Durbridge, Michael Hepburn, Chrisopher Juul-Jensen Damien Howson. Tí sa dostali do cieľa v pätici, to však stačilo na klasifikáciu, keďže sa meria čas štvrtého člena na páske. S trasou si poradili v čase 22 minút a 35 sekúnd. Ku koncu skoro opäť doplatili na neopatrnú chodkyňu, tentokrát sa však nič vážne nestalo. Do modrého dresu sa oblečie 27-ročný Michael Hepburn z Austrálie. Líder tímu pre celkové poradie Adam Yates (:mts:) tak má najlepšiu východiskovú pozíciu spomedzi všetkých favoritov.

Druhý najrýchlejší čas dosiahla holandská zostava Jumbo-Visma (:tjb:) s Primožom Rogličom alebo Tonym Martinom. Na víťaza stratili sedem sekúnd. Ďalších 15 chýbali celku Sunweb s lídrom Tomom Dumoulinom. Títo vrchári tímov na nižších pódiových umiestneniach budú mocť prehoroviť do GC aj v individuálnej časovke, ktorá nepatrí medzi Yatesove najsilnejšie disciplíny.

Úradujúci majstri sveta v tímovej časovke Deceuninck-Quick Step (:qst:) obsadili štvrtú priečku s mankom 37 sekúnd na víťaza. Lídrom beligckého tímu je nedávny víťaz Strade Bianche Julian Alaphilippe (:qst:). Favorizovaný Team Sky (:sky:) bral až piatu priečku. Na celkové poradie tu jazdia Geraint Thomas, Wout Poels či Gianni Moscon.

Peter Sagan s tímom na 19. mieste

Tím Bora-hansgrohe doplatil na početnú nevýhodu po pádoch Majku a Gatta a v cieli stratil minútu a 57 sekúnd. Sagan (BOH) v predošlých dňoch bojoval s črevnou chrípkou. Slovák by chcel na „Pretekoch dvoch morí“ získať nejaký etapový triumf, uvidíme, ako na tom bude po zdravotnej stránke.

Profil:

Zdroj: procyclingstats

Výsledky 1.etapy

1.Mitchelton-Scott:mts:00:22:25
2.Team Jumbo-Visma:tjb:00:00:07
3.Team Sunweb:sun:00:00:22
4.Deceuninck-Quick Step:qst:00:00:37
5.Team Sky:sky:00:00:47
6.Lotto Soudal:lts:00:00:54
7.EF Education First:efd:00:00:56
8.Groupama – FDJFDJ00:00:58
9.Israel Cycling AcademyICA00:01:05
10.Bahrain Merida:bmt:00:01:10

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár