Tirreno – Adriatico: V hromadnom špurte si to rozdali Sagan, Viviani a Gavíria

zdroj: twitter.com/TirrenAdriatico

Preteky Tirreno – Adriatico dnes mali na programe tretiu etapu, ktorá bola zároveň i najdlhšia v tohtoročnej edícii. Začiatok bol v mestečku Pomarance, kde včera finišovala druhá etapa. Koniec bol v strede Talianska, v meste Foligno. Profil napovedal hromadný dojazd, no svoje určite chcel povedať i únik. Po pár kilometroch pretekania odskočila šestica jazdcov. Sexteto bolo v zložení Stepan Kurianov (Gazprom-RusVelo), Natnael Berhane (Cofidis), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Sebastian Schönberger (Neri Sottoli-Selle Italia), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) a Alexander Cataford (Israel Cycling Academy). Na značke 100 km mali náskok 4 minúty, no pelotón tento náskok veľmi dobre kontroloval.

Medzičasom prišli správy o odstúpení dvojice jazdcov. Tomasz Marczyński (:lts:) a Damiano Caruso (:bmt:) už ďalej nepokračovali v pretekoch. Po šprintérskej prémii opustil únik Maestri z Bardiani a nechal sa dohnať pelotónom. Na čele hlavného balíka jazdcov boli tímy UAE, Deceunick Quick-Step a Mitchelton-Scott. 40 kilometrov pred cieľom bol únik už bez Kurianova ale s náskokom 2 minúty a 40 sekúnd. O 20 kilometrov neskôr klesol náskok na jednu minútu a hromadný dojazd sa zdal nevyhnutným. Definitívne zlikvidovanie šancí na víťazstvo z úniku prišlo na značke 4 km do cieľa. Jazdci z ataku si ale zaslúžia absolutórium, pretože dnes strávili 222 kilometrov v snahe o prekvapenie.

Záver

Na čele pelotónu bolo vidieť jazdcov v modrých dresoch Quick-Step a tím Education First. Petra Sagana (BOH) pomaly privážal na čelo Daniel Oss (BOH). Tri kilometre pred cieľom prišli na rad technické zákruty a kruhové objazdy, ktoré potrápili nejedného jazdca. V tento moment sa na špicu dostal veľmi prezieravo náš reprezentant. V záverečnej rovinke sa schoval do balíka jazdcov a čakal na šancu. Na jeho zadnom kolese bol nalepený Elia Viviani (:dqt:). Šprint otvoril Tourminátor a dlho to vyzeralo nádejne, no v posledných metroch ho prešpurtoval Talian, ktorý zvládol záver na jednotku. Vo fotofiniši sa rozhodlo o druhom mieste. Peter Sagan (BOH) o chlp porazil Fernanda Gavíriu (:uae:).

Záverečný šprint

Celkové poradie

V čele pretekov i po dnešku ostal Adam Yates (:mts:), ktorý včera obsadil piate miesto a dostal sa do celkového vedenia.

Profil:

Výsledky 3. etapy:

1.Elia Viviani (Ita):dqt:5:26:45
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Fernando Gavíria (Col):uae:
4.Giacomo Nizzollo (Ita):ddd:
5.Jens Keukeleire (Bel):lts:
6.Davide Cimolai (Ita)
7.Clement Venturini (Fra):alm:
8.Jasper Stuyven (Bel)TFS
9.David Ballerini (Ita)AST
10.Luca Pacioni (Ita)Wilier Triestina-Selle Italia

Celkové poradie:

1.Adam Yates (GBr):mts:10:37:19
2.Brent Bookwalter (USA):mts:
3.Primož Roglič (Slo):tjb:0:00:07
4.Laurens de Plus (Bel):tjb:
5.Soeren Kragh Andersen (Den):sun:0:00:22
6.Tom Dumoulin (Ned):sun:
7.Sam Oomen (Ned):sun:
8.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:0:00:27
9.Wout Poels (Ned):dqt:0:00:47
10.Jonathan Castroviejo (Esp):sky:
Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár