Tour de France a olympiáda v Tokiu naraz bude možná

Tour de France a olympiáda

zdroj: twitter.com/uci_cycling

Olympiáda v Tokiu nebude po jazdcoch požadovať, aby boli v karanténe. Prvé správy belgických médií naznačovali, že kvôli prísnym podmienkam nebude pre cyklistov možná kombinácia Tour de France a olympiáda. Teraz sa však bude vyžadovať iba veľmi striktné dodržiavanie pravidiel.

Tour de France sa končí 18. júla. Olympijské preteky na ceste sa konajú v prvý týždeň pretekov od 24. do 28. júla. Prvé správy hovorili o povinnej dvojtýždňovej karanténe pred príchodom na športoviská. To by sa malo zmeniť. V olympijskej dedine a na tréningových priestoroch bude vyžadované dodržiavanie dôkladných hygienických pravidiel. Jazdci by do Tokia nemohli prísť viac ako 5 dní pred konaním súťaže a po nej by mali 48 hodín na to, aby z dejiska odišli. To by znížilo počet ľudí na jednom mieste.

Peter Sagan ešte nezverejnil svoj plán na nadchádzajúcu sezónu. Preteky v Japonsku však nie sú stavané pre typ jazdca, akým je Sagan.

Vrchári z Tour majú šancu

Profil cestných pretekov v Tokiu je vyložene vrchársky. Viacerí favoriti na žltý dres pretekov Tour de France – ktoré sú pre cyklistiku podstatne dôležitejšie – majú šancu aj na trati pod sopkou Fudži. Aj keď ešte nevieme, aké sú presné plány jazdcov, šanca na dobrý výsledok z Tour a medailu sa otvára pre pretekárov ako Primož Roglič, Tadej Pogačar alebo Egan Bernal.

Účasť na Tour de France ohlásil aj Mathieu van der Poel. Ten o celkové poradie vo Francúzsku bojovať nebude, ale zameria sa na etapové triumfy. Svoju účasť sľúbil sponzorom, pre ktorých je účasť na Grand Tour veľmi dôležitá. Následne však v Tokiu má nastavený jasný cieľ – vyhrať preteky v horských bicykloch cross-country. Tie by sa mali konať, rovnako ako cestné disciplíny, v prvý víkend hier. Kvôli tomuto cieľu obetoval skorší príchod na cestnú cyklistiku a v lete sa zameriaval na horské preteky.

Situácia sa týmito správami od talianskeho webu Tuttobici zlepšila aj pre ženskú cyklistiku. S olympiádou kolidovali najvýznamnejšie etapové preteky Giro Rosa. Pretekárky ako Anna van der Breggenová či Annemiek van Vleutenová môžu mať ľahšie rozhodovanie.

 

Zdroj: cyclingweekly.com kombinácia Tour de France a olympiáda

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár