Tour Down Under preview: Impey zaútočí na víťazný hetrik

Už túto nedeľu odštartuje prvý World Tour podnik sezóny. Tour Down Under otvorí už tradične krátka klasika, ktorá je predkrmom. Na víťazný hetrik si brúsi zuby Daryl Impey (:mts:), ktorý tu ovládol posledné dva ročníky. Jeho šéf  Matt White však nepamätá taký ťažký ročník a obhajoba bude veľmi náročná. Tento rok je v intinerári viac kopcov ako obvykle a na chuť si prídu i klasikári. Najpravdepodobnejší scenár nám však ukazuje, že sa bude rozhodovať v poslednej etape na Willunga Hille. Predpoveď počasia na tento rok je pomerne milosrdná a teploty budú tesne nad 20 stupňov celzia.

Na pretekoch bude chýbať Peter Sagan (BOH), ktorý zmenil program a predstaví sa v Argentíne. Ostatné hviezdy však na súpiskách sú a môžeme sa tešiť na parádne otvorenie cyklistickej sezóny 2020. Štartová listina obsahuje až 5 predošlých víťazov. Okrem spomínaného Juhoafričana tu bude Richie Porte (:tfr:), Luis Leon Sanchéz (AST), Rohan Dennis (:ins:), víťaz z roku 2008, 2010 a držiteľ 18 víťazných etáp André Greipel (:isn:). Slovenské farby bude hájiť dvojica Erik Baška (BOH) – Juraj Sagan (BOH).

Predošlí víťazi:

2019 Daryl Impey
2018 Daryl Impey
2017 Richie Porte
2016 Simon Gerrans
2015 Rohan Dennis

Trasa

Klasika Schwalbe Classic (rovinatá, 51 km)
1. etapa Tanunda – Tanunda (rovinatá, 150 km)
2. etapa Woodside – Stirling (klasikárska, 135,8 km)
3. etapa Unley – Paracombe (klasikárska, 131 km)
4. etapa Norwood – Murray Bridge (zvlnená, 152,8 km)
5. etapa Glenelg – Victor Harbor (rovinatá, 149,1km)
6. etapa McLaren Vale – Willunga Hill (horská, 151,5km)

Favoriti Tour Down Under

Šprintéri

Na štarte nebude chýbať domáca hviezda Caleb Ewan (:lts:), debutant v drese Cofidisu Elia Viviani (COF), takisto nová tvár v drese Belgičanov Sam Bennett (:dqt:), Giacomo Nizzolo (:ntt:), Kristoffer Halvorsen (:efd:), Jasper Philipsen (:uae:), ktorý tu minulý rok vyhral etapu či nestarnúci André Greipel (:isn:). Svoje bude chcieť povedať i nový majster sveta Dán Mads Pedersen (:tfr:). Už zajtra uvidíme kto má najlepšie nohy v predkrme Schwalbe Classic.

Celkové poradie

Za obhajobou a tretím víťazstvo v rade pôjde Daryl Impey (:mts:). Ten to tu doslova miluje a urobí všetko pre to, aby znova zvíťazil. Súperom číslo jedna mu bude Richie Porte (:tfr:). Tasmánec vie aké to je pokoriť Willunga Hill a vie aké to je byť celkovým víťazom. Svoje bude chcieť dokázať Rohan Dennis (:ins:). Po nešťastnom odchode z Bahrajnu má motiváciu ukázať o čo prišli na blízkom východe. Prekvapiť nás však môže i Romain Bardet (:alm:), jeho výbušnosť môže sedieť v tohtoročnom profile.

Zdroj: tourdownunder.com.au

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár