Tour of Guangxi: Chaotický záver ovládol Ackermann, Enric Mas celkovým víťazom

Ackermann

zdroj: twitter.com/tourofguangxi

Dnes sa konala posledná etapa pretekov Tour of Guangxi. Pred posledným dňom pretekania bol veľmi blízko celkovému triumfu Španiel Enric Mas (:dqt:). Na druhého Martineza (:efd:) mal 5 sekúnd. Dnes čakalo na jazdcov 168 kilometrov s dvoma stúpaniami, kde sa dalo útočiť. Celkovo to však mala byť etapa pre šprintérov. Začiatok i štart bol v mete Guilin. Do úniku dňa si naskočili Frederik Frison (:lts:), Mei Yin Wang (:bmt:), Jay Thomson (:ddd:), Paul Orselin (Total Direct Energie) a Kevin Van Melsen (Wanty-Gobert). Ich náskok však bol kontrolovaný a vyšplhal sa iba na hodnotu 2 minút. Tímy Bora-Hansgrohe a UAE Team Emirates neponechali nič na náhodu a 5 kilometrov pred cieľom bolo všetko pohromade.

Záverečný šprint poznačil pád na mokrej vozovke. V poslednej zákrute spadlo niekoľko jazdcov a na čele sa oddelilo niekoľko jazdcov, ktorí si to rozdali o prvenstvo. Absolútnym favoritom bol Pascal Ackermann (BOH). Nemec predpoklady naplnil a dosiahol druhé víťazstvo na pretekoch a 13. výhru v tejto sezóne. Ovládol i bodovaciu súťaz, celkovým víťazom sa stal Enric Mas (:dqt:). Španiel po sezóne prestupuje do Movistaru a tak sa rozlúčil štýlovo. Zároveň bol aj najlepším mladým jazdcom. Posledný dres pre najlepšieho vrchára získal Tomasz Marczynski (:lts:).

Víťaz pretekov Enric Mas povedal:

„Som veľmi šťastný, že som vyhral Tour of Guangxi. Je to moje prvé víťazstvo a zapamätám si ho do konca života. Som nesmierne vďačný tímu, že ma celé tri roky podporoval a veril mi. Urobil som tu obrovský progres a som rád, že odchádzam práve takto. Zažil som tu veľa, boli tu skvelí kolegovia – bez nich by toto víťazstvo nebolo možné. Som poctený, že ich môžem nazvať kamarátmi.“

Profil 6. etapy

Záverečný šprint

Výsledky 6. etapy:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH3:38:10
2.Juan Sebastian Molano (Col):uae:
3.Timo Roseen (Ned):tjb:
4.Rudiger Selig (Ger)BOH
5.Jakub Mareczko (Ita):ccc:
6.Asbjorn Kragh Andersen (Den):sun:
7.Matteo Trentin (Ita):sun:
8.Daniel McLay (Gbr):efd:
9.Hamish Schreurs (Aus)Israel Cycling Academy
10.Max Kanter (Ger):sun:

Celkové poradie:

1.Enric Mas (Spa):dqt:22:42:42
2.Daniel Felipe Martinez (Col):efd:0:00:05
3.Diego Rosa (Ita):ins:0:00:14
4.Antwan Tolhoek (Ned):tjb:0:00:22
5.Felix Großschartner (Aut)BOH0:00:29
6.Odd Christian Eiking (Nor)Wanty-Groupe Gobert
7.Carl Frederik Hagen (Nor):lts:
8.David de la Cruz (Spa):ins:
9.Davide Villella (Ita)AST0:00:37
10.Martijn Tusveld (Ned):sun:0:00:38

 

Zdroj: tourofguangxi.com.cn

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár