Tour of Guangxi preview: Finále sezóny je pred nami

facebook.com/tourofguangxi

zdroj: facebook.com/tourofguangxi

Už zajtra začínajú posledné World Tour preteky sezóny. Tour of Guangxi napíšu už svoju tretiu edíciu. Na štart sa postaví iba 15 tímov elitnej kategórie. Sezónu už zabalili v Movistare, FDJ a AG2R La Mondiale. Toto trio nahradia celky nižšej kategórie Israel Cycling Academy, Total Direct Energie a Wanty-Groupe Gobert. Total Direct Energie a Wanty-Groupe Gobert sa pobijú o body do rebríčka prokontinentálnych tímov. Víťaz má garanciu pozvánky na každé World Tour preteky v nasledujúcej sezóne. Na podujatí v Číne sa predstaví predovšetkým mládež a domestici. Väčšina favoritov už dovolenkuje. Čaká nás 6 etáp, v ktorých cyklisti zdolajú 972 kilometrov.

Najúspešnejším jazdcom histórie je Fernando Gavíria (:uae:). Ten tu ovládol celkovo 4 etapy, všetky ešte v roku 2017. Kolumbijčan sa tento rok sezónou pretrápil a tak má ideálnu šancu na reparát. Naopak, chýbať bude obhajca prvenstva z minulého roka Gianni Moscon (:ins:) i víťaz z roku 2017 – Tim Wellens (:lts:). Rozhodovať by sa malo vo 4. etape, kde jazdcov čaká dojazd na Nongla Scenic Area. Tam sa rozhodovalo i roky minulé. Na pretekoch sa rozdajú celkovo 4 dresy. Červený pre víťaza, bodkovaný pre vrchára, biely pre najlepšieho mladého jazdca a modrý pre šprintéra.

Zoznam etáp

17.10 Etapa 1 – Beihai › Beihai (135,6 km)
18.10 Etapa 2 – Beihai › Qinzhou (152,3 km)
19.10 Etapa 3 – Nanning › Nanning (143 km)
20.10 Etapa 4 – Nanning › Nongla Scenic Area (161,4 km)
21.10 Etapa 5 – Liuzhou › Guilin (212,2 km)
22.10 Etapa 6 – Guilin › Guilin (168,3 km)

Favoriti

Preteky nemajú jasného favorita. V šprintérskych súbojoch by sme mali vidieť Ackermanna (BOH), Gavíriu (:uae:), Trentina (:mts:), Dekenkolba (:tfr:) či Nikiasa Arndta (:sun:). V boji o celkový triumf bude silná dvojka Bory GroßschartnerSchachmann či dvojica Katushe ŠpilakZakarin. Minulý rok štvrtý Remi Cavagna (:dqt:) taktiež zabojuje o popredné mieta. Zviditeľniť sa budú chcieť i Češi. Lídrom Israel Cycling Academy bude Daniel Turek. CCC do boja povedie Josef Černý. 

Trasa Tour of Guangxi

Tour of Guanxi

 

Zdroj: twitter.com/tourofguanxifans, tourofguangxi.com.cn

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár